Yannis琴晚加入成為屋企一份子,係我領養返嚟既,我仲特別為佢添置咗間新屋同配套,希望佢有一個去舊迎新既感覺
由於太耐無養兔仔,以下係佢係既新屋,歡迎各位提出意見,睇睇有無乜嘢要改善?!
佢琴晚同今日各小便一次,但都係屙係草架上面(原先草架係連食盆果類型),所以今日買咗新草架比佢同放係便盆上面,以防佢重轁覆徹)
佢都幾淡定,新家同新居可能都比到佢安全感
evashao 2012-5-28 10:35:12 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 05:37 AM
兔兔所用既籠應為平整, 建議最好係隔網上鋪其它野, 避免兔兔長期踩係網板上

兔兔腳板有別貓狗, 無野保護,  ...

我都覺得各樣加埋都辛苦,不過佢飲水時會漏水出黎,所以我先將水樽放係便盆上面~
evashao 2012-5-28 10:36:02 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 05:38 AM
你個應該係ab草架5夠大, 如果你早晚各加1次草比兔兔, 每次放5到佢1個身型大小份量既草草

...

係REX草架,我都覺得細左d,慘!
Dylan 2012-5-28 10:38:13 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:38 PM
好多兔兔都會

不過, 好兔友5鐘意,所以會諗方法將草裝住, 務求兔兔5會係草上面尿尿, 一黎覺得好污jo, 二 ...

因為阿b5想食d草,所以尿尿你汁走佢,比第d
我會倒木砂上去吸晒d尿尿
evashao 2012-5-28 10:38:27 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 05:40 AM
如果你將草架放係廁所上面, 而又無拎走個隔網, 兔兔如企上個廁格上去草, 都5好

所以廁所隔網都5好用

我都覺佢每次要踩上廁所食草要用前腳借力好似唔係咁好,我而家已經搬開左個廁所!
evashao 2012-5-28 10:40:06 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:38 PM
好多兔兔都會

不過, 好兔友5鐘意,所以會諗方法將草裝住, 務求兔兔5會係草上面尿尿, 一黎覺得好污jo, 二 ...

yeah!佢就係喺個兜仔度尿尿!
evashao 2012-5-28 10:43:59 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:44 PM
侏老板, 總理長公主5鐘意用草架, 因為食得辛苦

但小填格格唱反調, 鐘意用草架, 仲係吊起我種, 吊起既草 ...

我果隻都唔介意用架,會擒上去掹住食,不過我戥佢攰~
Dylan 2012-5-28 10:44:27 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 08:44 PM
侏老板, 總理長公主5鐘意用草架, 因為食得辛苦

但小填格格唱反調, 鐘意用草架, 仲係吊起我種, 吊起既草 ...

小填格格貪玩,吊落黍好得意
evashao 2012-5-28 10:45:24 PM
Dylan 發表於 2012-5-28 10:38 PM
我會倒木砂上去吸晒d尿尿 ...

咁奸?!?
不過一山還有一山高!
Dylan 2012-5-28 10:47:27 PM
evashao 發表於 2012-5-28 10:12 PM
廁所唔用格網我怕佢會食墊料~
另外請問豬仔板即係咩?thx!

麥草粒食得架
好多窿既板咪豬仔板lor
Dylan 2012-5-28 10:49:58 PM
evashao 發表於 2012-5-28 10:15 PM
我都想唔用草架,佢會食得舒服d!但我又怕佢攪到個籠變左垃圾崗?

奌會呢,草黎姐
Dylan 2012-5-28 10:54:27 PM
evashao 發表於 2012-5-28 10:35 PM
我都覺得各樣加埋都辛苦,不過佢飲水時會漏水出黎,所以我先將水樽放係便盆上面~ ...

嘻嘻!你中5中意係廁所飲飲食食,禁!兔兔呢!?
evashao 2012-5-28 10:58:41 PM
Dylan 發表於 2012-5-28 10:54 PM
嘻嘻!你中5中意係廁所飲飲食食,禁!兔兔呢!?

hehehe~~有道理!
evashao 2012-5-28 11:03:11 PM

執整過喇~~咁樣會唔會好d??
NEW LOOK.jpg
佢之前好鍾意瞓廁所,可能都係格格,佢當左係龍床?!而家拆走左廁格,變成一個框佢應該唔會再瞓落去~另外我用既係環保紙(freshcare)墊料,希望佢唔會同我飛晒佢出嚟!
all_loving_it 2012-5-29 08:47:56 AM
evashao 發表於 2012-5-28 10:35 PM
我都覺得各樣加埋都辛苦,不過佢飲水時會漏水出黎,所以我先將水樽放係便盆上面~ ...

飲水會漏水?

係咪個飲水咀位太粗,先會有水漏出黎, 正常5會架播

如果係一到飲一到漏, 你要留意一下會5會整到兔兔咀仔同下巴濕, 因為長期濕住毛毛, 兔兔會有口炎或真菌性皮膚病, 好痛架
all_loving_it 2012-5-29 08:49:39 AM
Dylan 發表於 2012-5-28 10:38 PM
我會倒木砂上去吸晒d尿尿 ...

果然強中自有強中手

快速發帖