琴日見到兔兔咬腳,今日就變成咁!我想問點解會咁?好擔心呀!
muimui0105 2012-5-31 04:34:25 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-31 03:00 PM
打左去未呀?
另外睇dr.gerry都得,不過我唔知佢電話地址,要其他兔友協助提供喇!

係呀~~我都好煩惱呀~~等我搵下dr.gerr係邊先..
仲有無其他醫生介紹??萬一又係要等又唔知等到幾時麻煩哂!!
muimui0105 2012-5-31 04:52:14 PM
muimui0105 發表於 2012-5-31 04:34 PM
係呀~~我都好煩惱呀~~等我搵下dr.gerr係邊先..
仲有無其他醫生介紹??萬一又係要等又唔知等 ...

請問係唔係呢間??維多利亞寵物診所 Dr Gerry Pahl
貓仔兔 2012-5-31 04:55:57 PM 來自手機
紅磡獸醫診所 獸醫姓名 : Dr Andrew Pilling 地址 : 九龍紅磡黃埔新邨民泰街30號地下 電話 : 2330 7566
急症 : 7111 0818 call 174

獸醫姓名 : Dr Gerry Pahl
地址 : 屯門德政圍18號海盛大廈地下3號鋪
電話 : 24597217

你打去呢兩間問下,但gerry好似有時不在屯門,但人地睇過andrew都說ok
貓仔兔 2012-5-31 04:56:41 PM 來自手機
muimui0105 發表於 2012-5-31 04:52 PM
請問係唔係呢間??維多利亞寵物診所 Dr Gerry Pahl

睇上面資料,快!
muimui0105 2012-5-31 05:49:35 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-31 04:56 PM
睇上面資料,快!

BOOK左喇!!但最快都要等到星期一先有得睇真係麻煩哂大家 唔該哂
貓仔兔 2012-5-31 05:59:55 PM 來自手機
muimui0105 發表於 2012-5-31 05:49 PM
BOOK左喇!!但最快都要等到星期一先有得睇真係麻煩哂大家 唔該哂 ...

Book左邊個呀?星期一至有得睇...兔醫真係超忙,話時話為左防止佢咬咬咬,戴住頭罩先得唔得,我唔知方法可唔可行,不過諗到可以咁做...一係要睇住佢唔好俾佢咬落去...
小黑與我 2012-5-31 06:06:44 PM 來自手機
muimui0105 發表於 2012-5-31 05:49 PM
BOOK左喇!!但最快都要等到星期一先有得睇真係麻煩哂大家 唔該哂 ...

都仲有幾日先有得睇喎! 你住邊區架? 我兩兔睇dr hugh..喺天后
muimui0105 2012-5-31 06:46:00 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-31 05:59 PM
Book左邊個呀?星期一至有得睇...兔醫真係超忙,話時話為左防止佢咬咬咬,戴住頭罩先得唔得,我唔知方法可 ...

book左Dr Gerry呀~~不過紅磡係要等到星期一~~兔仔醫生真係好難約呀
帶左頭罩會唔會食唔到野??我會用金精火眼望實兔兔!!
muimui0105 2012-5-31 06:51:42 PM
小黑與我 發表於 2012-5-31 06:06 PM
都仲有幾日先有得睇喎! 你住邊區架? 我兩兔睇dr hugh..喺天后

請問間診所叫咩名呢??等我打去問下
其實我係唔放心俾d,唔係睇開兔仔嘅醫生睇,但係個個兔仔醫生都咁難約
小黑與我 2012-5-31 06:56:26 PM
muimui0105 發表於 2012-5-31 06:51 PM
請問間診所叫咩名呢??等我打去問下
其實我係唔放心俾d,唔係睇開兔仔嘅醫生睇,但係個個兔仔 ...

Dr hugh vet hospital ar,你喺yahoo search dr hugh就會有佢個網站,佢係睇開兔仔架
小黑與我 2012-5-31 06:57:55 PM
muimui0105 發表於 2012-5-31 06:46 PM
book左Dr Gerry呀~~不過紅磡係要等到星期一~~兔仔醫生真係好難約呀
帶左頭罩會唔會食唔到野? ...

帶頭罩兔兔可能會發脾氣架
卡卡KaKa`; 2012-5-31 07:27:14 PM
小黑與我 發表於 2012-5-31 06:56 PM
Dr hugh vet hospital ar,你喺yahoo search dr hugh就會有佢個網站,佢係睇開兔仔架

上次同卡卡BODY CHECK都系呢間,系兔協做義工問既.港島區DR.HUGH比較好.同埋上次去.都有幾個兔友去睇..
DR.HUGH應該冇咁難約.因為港島區好似少人養兔D.
http://www.hkrabbit.org/knowledge9_ch.php 你睇下邊間時間快D.因為兔協出得呢D資料都靠得過.
小黑與我 2012-5-31 07:34:34 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-31 07:27 PM
上次同卡卡BODY CHECK都系呢間,系兔協做義工問既.港島區DR.HUGH比較好.同埋上次去.都有幾個兔友去睇..
DR. ...

係呀,我幾次去都見到有人帶兔去睇!我通常約第二日都ok, 我有次喺診所聽到有人呢頭打電話轉頭就帶兔兔去睇添,所以樓主試試啦!
卡卡KaKa`; 2012-5-31 07:49:41 PM
小黑與我 發表於 2012-5-31 07:34 PM
係呀,我幾次去都見到有人帶兔去睇!我通常約第二日都ok, 我有次喺診所聽到有人呢頭打電話轉頭就帶兔兔去 ...

我個次約都即日約OK,不過好似6點半前要去到,我放6點工仲要返屋企帶埋卡卡系吾夠時間.所以先星期6睇.
樓主可以打去DR.HUGH個急症電話..
muimui0105 2012-6-1 01:20:11 PM
小黑與我 發表於 2012-5-31 06:57 PM
帶頭罩兔兔可能會發脾氣架

發脾氣好大獲架WOR~~

快速發帖