矇豬(兔栛Teresa),尋晚係兔栛帶佢返屋企

lovin_gloria 2012-6-11 03:04:14 PM
同朦豬打下朝呼先

同我阿囡同品種~....遲下我都放阿囡相上黎先~~
4A-GZE 2012-6-11 03:06:15 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:04 PM
同朦豬打下朝呼先

同我阿囡同品種~....遲下我都放阿囡相上黎先~~

你係兔栛領養??
lovin_gloria 2012-6-11 03:19:23 PM
4A-GZE 發表於 2012-6-11 03:06 PM
你係兔栛領養??

係呀~我阿囡都係兔協領養ga~
佢之前o係兔協叫Regan~係1歲既賓尼兔兔

佢好有個性...
4A-GZE 2012-6-11 03:30:05 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:19 PM

咁好有可能我地個兩隻係同一個主人,因為主人外地工作,所以唔要,接收日期同一日,領養號碼係前後腳,係呢,你隻囡有幾個性???
Dylan 2012-6-11 03:47:13 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:19 PM

我係兔協見到佢,哈哈,原來一早比你 hold 咗
lovin_gloria 2012-6-11 05:21:39 PM
4A-GZE 發表於 2012-6-11 03:30 PM
咁好有可能我地個兩隻係同一個主人,因為主人外地工作,所以唔要,接收日期同一日,領養號碼係前後腳,係呢,你 ...

哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!!

佢呀..我覺得佢好有自己一套style...叫佢o係toilet上面食草, 佢知ga, 不過之後我無望佢一眼就跳返出黎第2度食, 明知自己有vv既地方已經俾我po左d aspen落去, 佢想攤o係度就點都推走o個度d aspen, 但佢又會o係第2度攤ga 喎...

而家都仲係咁- -
初時可能真係同佢唔熟啦, 抱佢放我大脾佢都係要走開, 而家都肯o係我大脾扒好耐都唔走, 不過我覺得佢未係好鍾意人地摸佢咁, 至少去到唔抗拒啦.....

一直以為阿囡繼續佢有佢o個套( 即係唔係咁理我啦), 尋晚有突破性發展, 就係我o係床上面click緊電話, 佢跳左上我張床google一番之後行到我身邊, 舔左我幾下......

好開心呀!!
我知道佢可能係比較慢熱....見到佢而家同岩岩黎o個陣已經都有d唔同架啦~
4A-GZE 2012-6-11 05:27:07 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:21 PM
哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!! ...

因為之前都有睇中你隻囡,我隻囡返左屋企三日,唔太怕人,大至識去廁所大小便,但係好懶
lovin_gloria 2012-6-11 05:31:40 PM
Dylan 發表於 2012-6-11 03:47 PM
我係兔協見到佢,哈哈,原來一早比你 hold 咗

阿囡好似o係兔協上場無耐就俾我睇中了
lovin_gloria 2012-6-11 05:35:16 PM
4A-GZE 發表於 2012-6-11 05:27 PM
因為之前都有睇中你隻囡,我隻囡返左屋企三日,唔太怕人,大至識去廁所大小便,但係好懶 ...

可能佢地真係同一個父母同一個前主人!! 我都覺得我阿囡真係..幾懶....放佢出黎行兩行就扒左o係度休息

我o個度大至上都叫識得去toilet痾vv, 不過...佢而家當埋食草附近位置都係可以痾vv....初時我好勤力用醋抹, 但佢依然都係o係個位痾, 所以我都係接受佢咁了, 但佢唔係日日痾既份量一樣架喎, 有時好少, 有時痾勁多
4A-GZE 2012-6-11 05:47:21 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:35 PM
可能佢地真係同一個父母同一個前主人!! 我都覺得我阿囡真係..幾懶....放佢出黎行兩行就扒左o係度休息{:3_ ...

咁我隻囡返左黎三日,大小便命中率都好高,除左有D便便比較大粒,跌唔到廁所度先走出廁外,VV就大約99%中,放佢出黎玩就行完一轉就返入籠訓,訓一陣又起身行一轉返入去籠再訓一陣,有一次食糧懶到扒係糧碗面前就咁食,我就晚晚用白醋洗籠底,廁所就用清水清乾淨
lovin_gloria 2012-6-11 05:50:38 PM
4A-GZE 發表於 2012-6-11 05:47 PM
咁我隻囡返左黎三日,大小便命中率都好高,除左有D便便比較大粒,跌唔到廁所度先走出廁外,VV就大約99%中,放 ...

你就好啦...你個囡vv命中率咁高.........我阿囡就.....哈哈哈, 不過都接受左嚕~

你阿囡係咪當正自己出去行下就叫玩左呀~?
但我阿囡...出去唔夠一陣...已經扒左o係籠出面><
有時用草引下佢就會即刻跑返入籠食草....
之前試過放d玩具出黎, 佢對d玩具一d興趣都無....
4A-GZE 2012-6-11 05:52:51 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:50 PM
你就好啦...你個囡vv命中率咁高.........我阿囡就.....哈哈哈, 不過都接受左嚕~ ...

一係你試下用多D白醋洗籠底,日日洗,睇下好唔好D

我俾廁紙筒佢玩,佢當佢係眈頭
kwan104kwan 2012-6-11 07:48:30 PM
4A-GZE 發表於 2012-6-10 09:28 AM
都係,暫時小解識去廁所(小弟暫時决定一星期内,日日用白醋洗籠底(廁所除外),教到佢完全識去廁所),尋晚放佢 ...

替你高興呀!

kwan104kwan 2012-6-11 07:50:53 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 03:00 PM
但我阿囡到而家黎左個半月都未跳兔仔舞俾我睇

我個隻咬足我兩個月先接受我呀!

計下計下:黎左半年都未跳過舞俾我睇,仲未中過槍tim!

kwan104kwan 2012-6-11 07:54:25 PM
lovin_gloria 發表於 2012-6-11 05:21 PM
哦?! 呢樣我真係無留意喎!! 我淨係記得阿囡個前主人因為外地工作唔要佢....@@!!!

佢呀..我覺 ...

「舔左我幾下…」

點解我無試過?

搽點草粉係隻手度,會否好點?!

快速發帖