我有FD前幾日發現兔兔有好多跳蚤,有傷口同出晒血,我就叫佢拿拿淋睇醫生啦~但佢地吾同醫生兔兔,直至琴晚SEND WHAT APP比我同我講隻兔兔走左,我問佢仲咩吾同佢睇醫生,佢就話冇錢。我問你阿媽呢~跟住就答我:算啦~(生老病死人人都會,佢活得咁精彩,死左係笑喪),好冇人性,一D責任都冇

貓仔兔 2012-6-14 06:30:39 PM 來自手機
ccychoy 發表於 2012-6-14 05:59 PM
比我實鬧爆佢先.理得佢系米fd
無錢學人養寵物?仲養甘多隻
大條道理.正x粉 ...

佢應該唔係無$(同兔睇dr.使得幾多吖),佢係使日西係自己度啫...
卡卡KaKa`; 2012-6-14 06:35:54 PM

有冇搞錯.死左係笑喪<你個FD咁都講得出.如果隻兔兔老左.都應該要同佢去醫生睇下MA.仲有機會!
吾睇醫生就一定比佢咁樣整死左嫁NA(就咩機會都冇哂)!仲要一句算NA.咩意思WOR.明明有得醫都變到冇得醫!
mizumi 2012-6-14 06:45:46 PM
佢唔識照顧動物,又唔捨得比錢帶動物去睇醫生,學咩人養寵物? 唔驚有報應架咩? 一條生命咁樣死0係佢手上,仲一d內疚都冇, 有朝一日佢成身生瘡, 又會唔會去睇醫生, 定等死就算? 佢都叫做活得精彩過, 食過著過玩過, 都叫笑喪嗎?
Dylan 2012-6-15 12:26:29 PM

有d人認為睇醫生要成千蚊,買過隻都只係幾百蚊!
敢,人呢?!唔係比錢買,自己生就有,禁係唔係唔帶佢睇醫生,生個一個
dorisliu520 2012-6-15 06:28:41 PM
...............依幾日呀臣病病哋,我即刻帶佢睇醫生,又瞓唔着,好擔心,我唔明白,點解啲人可以咁冇責任心。
喜歡佢,又唔愛佢,玩就理佢,有病就掉咗佢,一句唔鍾意就送俾人,咩道理,佢都有思想的!!!!!!!!!離哂譜
月野兔 2012-6-15 09:50:59 PM
太過份了!!
all_loving_it 2012-6-15 11:08:06 PM
阿彌陀佛!  罪過罪過!

我個人認為根本係佢個人心態同價值觀有問題......

只能希望佢既小動物身體健康, 5好有病

否則好可能歷史重演
LkCheng 2012-6-23 06:17:19 PM
呵呵~佢吾會在養兔兔啦~

快速發帖