豬腳薑終於生左啦, 佢1共生左5只 (有2只明顯體型比較細)

豬腳薑生完即刻狂dum籠, 仲想將bb推出個籠出面

場面好嚇人, 我見敢既環境, 當然即刻將bb同佢分開

當我行埋去準備想將bb拎出黎既時候, 見到豬腳薑正想去咬bb既舉動

我只好9秒9將所有bb拎出黎

貓仔兔 2012-7-20 11:55:21 AM 來自手機
哎呀...可憐嘅兔bb,而家兔婆又辛苦啲喇...可能呢胎係豬腳薑第一胎,唔識照顧呢!
加油呀,兔婆!
啲bb好可愛,你睇到佢生???
4A-GZE 2012-7-20 11:59:52 AM
豬腳薑唔要自已仔女??
all_loving_it 2012-7-20 12:04:57 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-20 11:55 AM
哎呀...可憐嘅兔bb,而家兔婆又辛苦啲喇...可能呢胎係豬腳薑第一胎,唔識照顧呢!
加油呀,兔婆!
啲bb好可愛 ...

因為我差5多天光聽到佢係到不停dum籠, 我5知咩事, 咪想走去睇下咩事, 去到佢個位就無dum, 喝住就開始生呀生

生完又dum過

我拎完BB出黎, 總理知道有小生命, 佢好開心

我放好BB, 佢就跳兔仔舞
all_loving_it 2012-7-20 12:05:53 PM
4A-GZE 發表於 2012-7-20 11:59 AM
豬腳薑唔要自已仔女??

好明顯5要啦, 好彩見到佢生, 5係分分鐘比佢咬死晒
all_loving_it 2012-7-20 12:08:52 PM
貓仔兔 發表於 2012-7-20 11:55 AM
加油呀,兔婆!
啲bb好可愛 ...

5照顧兔BB既兔女我聽得多, 但真係未聽過一生完就要推BB出籠

D BB仲要比佢推到不停叫, 好慘

不停叫佢仲走去想咬
4A-GZE 2012-7-20 12:11:39 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:05 PM
好明顯5要啦, 好彩見到佢生, 5係分分鐘比佢咬死晒

我怕最細個兩隻好難大,努力努力
yingxbb 2012-7-20 12:27:50 PM
終於生左啦....
好彩樓主聽見佢DUM地...
咁BB而家點算...點處理?
貓仔兔 2012-7-20 12:33:36 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:04 PM
因為我差5多天光聽到佢係到不停dum籠, 我5知咩事, 咪想走去睇下咩事, 去到佢個位就無dum, 喝住就開始生呀 ...

咁....叫總理幫手湊吖!
all_loving_it 2012-7-20 12:33:57 PM
yingxbb 發表於 2012-7-20 12:27 PM
終於生左啦....
好彩樓主聽見佢DUM地...
咁BB而家點算...點處理?

將佢同豬腳薑分開左, 獨立安放, 會由我自己人手餵養照顧, 無辦法
siutung 2012-7-20 12:35:24 PM
加油牙
一定會健健康康嫁
貓仔兔 2012-7-20 12:35:36 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:08 PM
5照顧兔BB既兔女我聽得多, 但真係未聽過一生完就要推BB出籠

D BB仲要比佢推到不停叫, 好慘

豬腳薑可能知道....之前個主人唔要佢,係因為佢有兔BB....所以佢唔鍾意啲BB呀....佢同BB都真係好可憐
yingxbb 2012-7-20 12:36:12 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:33 PM
將佢同豬腳薑分開左, 獨立安放, 會由我自己人手餵養照顧, 無辦法

呢段日子辛苦你啦...
希望5隻BB都可以健健康康長大~
siutung 2012-7-20 12:37:42 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-20 12:04 PM
因為我差5多天光聽到佢係到不停dum籠, 我5知咩事, 咪想走去睇下咩事, 去到佢個位就無dum, 喝住就開始生呀 ...

總理好得意同好搞笑牙
小黑與我 2012-7-20 12:38:58 PM
豬腳薑終於生左啦~~
仲有五隻咁多
d bb 黑白色架??

好彩你見到佢生咋, 如果唔係d bb實無命
加油呀兔婆~~~~~~~

快速發帖