好想同大家分享下我係7月買o既OXBOW TIMOTHY、ORCHARD同ORGANIC草!

Oxbow Orchard.JPG
OXBOW ORCHARD GRASS 40oz 7月頭係大圍珍禽度買,不過比較幼身同短,草味都幾香,無粉塵,但有少少枯。
如果10個OK,我會比8個!

Oxbow Orgainc.JPG
OXBOW ORGANIC MEADOW 15oz 7月頭係大圍珍禽買,嘩,呢包草超香,不過有d枯,溝o左alfalfa草,但係....我未揀到出o黎已比隻衰仔搶住食,同埋夾雜住我唔係好識分,唯有每日比一執佢食。
如果10個OK,我會比9個!

Oxbow Timothy.JPG
OXBOW WESTERN TIMOTHY HAY 90oz 7月20號係 I X R度買,嘩嘩(比兩個嘩先),因為我一路都太黑啦,好耐都無買過咁令o既草啦,不過唔知食到中間會係點鬼樣呢?有少少擔心!
講番包草先,草味好香,又似回復水準咁,不過有少少枯,間中有一兩條莖有黑點,無粉塵。
如果10個OK,我會比9.5個,因為仍然有少少枯同有黑點o既草同莖,但已經超滿意!希望可以保持到水準啦~~~~

已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 20 多謝分享!

總評分: P 點 + 20   查看全部評分

wesky 2012-7-21 07:13:49 PM
你買咁細包既, 唔買一箱?? 平啲喎
wendy 2012-7-22 09:01:25 AM
wesky 發表於 2012-7-21 07:13 PM
你買咁細包既, 唔買一箱?? 平啲喎

我都知,但係我隻兔仔一包五磅或者5.5lbs草要食三個星期(會唔會食得太少?),最多都只係買過MOMI 1ST CUT 11lbs(因為5.5lbs無貨,迫住買),最快都要食成五星期(因為比較平,所以掉得豪爽d)所以咪唔想買太多囉,寧願密d買,新鮮d,哈哈!至於OXBOW同APD一箱的,我都無信心買呀,怕自己黑囉!

呢個係其中一個原因,另一個最重要o既原因係,我真係好鬼黑o架,成日都買到唔令o既草草,好彩o既話就換比你,唔好彩o既就諸多留難,所以有時為免激親自己,唯有晚晚揀草,有時揀唔落手,唔想眼火爆,就......拎去餵垃圾桶
wendy 2012-7-27 01:06:03 PM
話咁快包timothy食o左一個星期啦,跟進下先!
包草d莖比較軟,所以大少食得好快,差唔多食o左半包。
d草都好少枯同霉(同之前的比較),但係o尋晚比草時時(揀草,係我每日o既例行功課)就發現呢個「朋友仔」!
唔好意思,有d得人驚,請各位原諒~~~~~

底面

正面

好似係草蜢之類,好得人驚!另外仲有隻黑色有翼o既昆蟲乾,但搵唔番所以無相睇。

另外,係包有機草入面揀到呢幾條草,我想問下有無人知道呢隻係咪alfalfa草,因為太耐無餵已經唔多記得個樣啦!

仲有,呢隻係咪燕麥草呢?唔該哂!
OAT HAY.JPG
wendy 2012-7-28 10:23:20 AM
Orchard Grass 又有呀!雖然仔仔唔會食,但係咁肉酸,唔揀草點得o丫~~~~
好彩係殘肢咋,雖然以前Oxbow Timothy都執過2~3隻,但係見到成隻body我都會執到手震、毛管戙

嘩,好優美o既背面!嘔~~~~~~
Orchard 1.JPG

眼仔碌碌o架!驚驚~~~~~~~~~~~
Orchard 2.JPG

快速發帖