各位兔友有福了!!!!
前排發現左個website可以訂Protexin Bio Lapis for Rabbit 黎HK!!!!
不過順便想問Protexin Bio Lapis for Rabbit 同 Protexin Pro Fibre for rabbit有咩分別?.?
我前排order左, 未送到。唔知要等幾耐-.-

http://www.petprescription.co.uk/species/rabbit%20and%20small%20mammal/?page=0&limit=100
all_loving_it 2012-7-31 11:13:42 PM
ccychoy 發表於 2012-7-31 03:35 PM
你既兔兔有食開?甚麼牌子?
洗5洗問下醫生先比兔兔食?

兔兔佢地分別有食緊雲芝, 五色靈芝同蟲草
如果係雲芝係食緊維特健靈

份量 :
雲芝, 靈芝 : 每樣每日各1/3粒
蟲草 : 每日1/2粒
總理因為好大只, 所以每樣份量亦多一倍

另因為佢地有各方面健康問題, 所以佢地有食開一個完善既藥草同香草配方

你可以問下醫生都得
ccychoy 2012-8-1 11:24:21 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-31 11:13 PM
兔兔佢地分別有食緊雲芝, 五色靈芝同蟲草
如果係雲芝係食緊維特健靈

我兔兔得1.0xkg
一盒大約幾$?
即系食左一個月可以耐d先俾eg:一星期?
甘如果停系米慢慢停?
all_loving_it 2012-8-2 01:09:16 AM
ccychoy 發表於 2012-8-1 11:24 AM
我兔兔得1.0xkg
一盒大約幾$?
即系食左一個月可以耐d先俾eg:一星期?

維特健靈會比較貴, 因為每次我一買就買幾樣, 幾樽, 如果無記錯好似差5多係400一樽,

市面上有其它牌子會比較經濟, 有時萬靈有做依類保健食品優惠, 買一送一, 你有時間可以去睇下

你只係侏儒兔, 身體5係有大問題, 每次食1/5至1/6粒都已經夠, 1樽有幾十粒, 可以食好耐架啦

你可以第1個月每日比1-2次, 跟住可以按情況將次數減少, 之後1星期比1次都得

依類係天然食品, 就算以後因為各種因素兔兔停食, 5會有咩問題

我自己既兔兔本身佢地體質較差, 好易5舒服, 即使無咩大健康問題既總理由於佢已5歲, 比較大個, 抵抗力較差, 所以我都照比佢食
ccychoy 2012-8-2 10:51:53 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-2 01:09 AM
維特健靈會比較貴, 因為每次我一買就買幾樣, 幾樽, 如果無記錯好似差5多係400一樽,

市面上有其它牌子會 ...

系米隻隻牌子都岩兔兔食?
all_loving_it 2012-8-2 09:15:54 PM
ccychoy 發表於 2012-8-2 10:51 AM
系米隻隻牌子都岩兔兔食?

係呀, 不過, 最好選購較大同有信譽既牌子, 會比較有品質保證

1只小型兔兔, 一樽可以食好耐, 攤開黎計, 一日都5洗幾多$
Sylvie_Law 2012-8-4 12:28:27 PM
已經收到貨喇!!!!exp day 14年5月!!!!!

我上網check過話pro-fibre可以日日比兔兔食,不過份量最好問vet
ccychoy 2012-8-5 03:47:53 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-2 09:15 PM
係呀, 不過, 最好選購較大同有信譽既牌子, 會比較有品質保證

1只小型兔兔, 一樽可以食好耐, 攤開黎計,  ...

紫錐花提取物都系可以系萬寧買到?
all_loving_it 2012-8-5 06:26:31 PM
Sylvie_Law 發表於 2012-8-4 12:28 PM

我上網check過話pro-fibre可以日日比兔兔食,不過份量最好 ...

我知上網係敢寫, 但兔兔無事根本5需要比囉, 就算係VET都5會建議兔兔無事日日比佢食

兔兔無事無干, 比返佢本來應該食既野已經好好
all_loving_it 2012-8-5 07:44:39 PM
ccychoy 發表於 2012-8-5 03:47 PM
紫錐花提取物都系可以系萬寧買到?

我之前有個朋友係賣個人保健用品既地方買到, 兔協我都見過有, 你可以打去兔協問而家仲有無
mizumi 2012-8-6 01:14:58 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-8-4 12:28 PM

我上網check過話pro-fibre可以日日比兔兔食,不過份量最好 ...

我都想要最少十包八包黎看門口呀? 請問平均幾錢一包? 仲可以同你share嗎?
siutung 2012-8-6 01:24:31 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-28 01:59 AM
我5洗上網訂, 因為我有個朋友係外國, 佢可以同我跟PROTEXIN間公司直接買, 平過同新鮮過經分銷箱訂 ...

幾$??
all_loving_it 2012-8-6 02:03:37 AM
siutung 發表於 2012-8-6 01:24 AM
幾$??

我無係網上訂過, 5知樓主買幾$
all_loving_it 2012-8-6 02:20:59 AM
幾$??

其實你係咪問我個朋友買幾$?

大約係分銷商7折既價錢
all_loving_it 2012-8-6 02:22:39 AM
幾$??

你可以上樓主比條link到睇睇, 入面有5同product既detail同價錢資料

快速發帖