5經覺已經過左10日, 兔BB已經出毛開眼啦,

有3只白色, 1只啡白色, 1只啡色

另外, 今日朋友又比左一胎5只兔BB我代為照顧, 因為兔媽媽又係5肯照顧BB, 噢, 我幾時做左保母

佢既BB都會比人領養

joycewongws 2012-8-4 01:22:39 AM

兔B好卡娃兒呀!
佢地真係同豬腳薑一個餅印!呵呵!
all_loving_it 2012-8-4 01:45:16 AM
joycewongws 發表於 2012-8-4 01:22 AM
兔B好卡娃兒呀!
佢地真係同豬腳薑一個餅印!呵呵!

係呀, 問你怕未
all_loving_it 2012-8-4 01:47:39 AM
hgod 發表於 2012-8-2 11:00 PM
好可愛, 樓主每日要用幾多時間去照顧佢地

用幾多時間, 無計過

不過, 我每日就除左返工, 食飯, 訓覺, 睇書之外, 其餘時間差5多真係比晒佢地同一班兔兔禁制
wendy 2012-8-4 11:48:44 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-2 04:25 PM
豬腳薑而家已經穩定, 一切安好, 多謝關心

我人手餵奶已經用晒2只手, 無第3只手可以渣機仲要去就位影相

兔BB好可愛呀!見到佢o地健健康康,幾辛苦都無計,心都甜埋啦!
我覺得應該約定一個時間,等班新主人帶埋兔仔出o黎,等佢o地一家六口可以聚一聚。

樓主,用哂2只手唔緊要,你仲有........
2只腳吖嘛
all_loving_it 2012-8-4 11:39:24 PM
wendy 發表於 2012-8-4 11:48 AM
兔BB好可愛呀!見到佢o地健健康康,幾辛苦都無計,心都甜埋啦!
我覺得應該約定一個時間,等班新主人帶埋 ...

一家六口再聚都未必得

因為豬腳薑到而家都非常5鐘意佢地

我5覺得辛苦呀
dorisliu520 2012-8-5 07:01:42 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-3 09:03 PM
係呀, 同佢阿媽好似, 因為佢地係佢生家ma

係喎,哈哈哈,佢哋真係好可愛,你真係好有心
貓仔兔 2012-8-5 08:54:30 PM 來自手機
好可愛呀,希望佢地一生都過得健康快樂!!^^
all_loving_it 2012-8-5 09:38:41 PM
貓仔兔 發表於 2012-8-5 08:54 PM
好可愛呀,希望佢地一生都過得健康快樂!!^^

我都覺得佢地好得意, 我都咩求, 只係希望佢地一生都可以平平安安, 幸幸福福, 健健康康, 可以遇到一個好家庭, 真心對佢地好, 可以有足夠既耐心同包容
貓仔兔 2012-8-6 10:43:28 AM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-8-5 09:38 PM
我都覺得佢地好得意, 我都咩求, 只係希望佢地一生都可以平平安安, 幸幸福福, 健健康康, 可以遇到一個好家 ...

真心希望兔b搵到主好人家!兔地唔只係寵物咁簡單,而即使只當兔兔係寵物,主人都有好多責任要負....但係有啲人只當兔地係玩物就太可悲...
all_loving_it 2012-8-6 01:35:43 PM
貓仔兔 發表於 2012-8-6 10:43 AM
真心希望兔b搵到主好人家!兔地唔只係寵物咁簡單,而即使只當兔兔係寵物,主人都有好多責任要負....但係有 ...

我一定會好認真同審慎, 遇5到合適既家庭, 我會選擇繼續養佢地直至搵到住好人家

對我黎講, 兔兔絕對5係寵物, 佢地係我心目中係彌足珍貴

我而家都諗緊有關兔BB們日後既領養安排同做法, 因為連埋我朋友5只BB, 一共有8只比人領養

我可能會安排完成兩次家訪, 兔兔絕育後到領養家庭嘗試生活3個月, 我會每個月去探兔BB, 觀察佢係咪生活開心, 同領養者既關係, 有無得到合適既照顧, 身體健康情況, 如果一切無問題, 再確定比佢長遠領養, 否則, 我會拎返兔兔
warm_warm 2012-8-6 03:28:26 PM
樓主,你真係好......堅呀!!!!!!

all_loving_it 2012-8-6 03:49:54 PM
warm_warm 發表於 2012-8-6 03:28 PM

我無辦法可以一個人養晒所有兔兔, 可以為佢地做既野無幾多, 唯一能做就係希望可以同佢地搵住好人家, 一生開開心心......
貓仔兔 2012-8-6 04:04:56 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-8-6 01:35 PM
我一定會好認真同審慎, 遇5到合適既家庭, 我會選擇繼續養佢地直至搵到住好人家

對我黎講, 兔兔絕對5係寵 ...

理念好好...希望有心領養嘅人可以好好配合,共同建立理想嘅兔b之家!^^
all_loving_it 2012-8-6 04:06:18 PM
warm_warm 發表於 2012-8-6 03:28 PM

其實我覺得自己真係好好彩, 因為兔爸5係特別鐘意小動物, 佢自己亦5會主動去養, 但佢會支持我, 亦無埋怨我, 屋企一屋兔兔, 小天, 大部份地方都係兔兔既活動空間同放佢地既野, 我既私人時間同放假都係比晒佢地, 陪佢地, 兔爸都會陪我留係屋企, 每個月都有好大開銷, 好似佢地既糧草墊材, 醫療費, 冷氣費等等

有時兔兔半夜三更擲野dum地發脾氣嘈醒埋佢, 周圍尿尿便便, 兔爸一樣5會有投訴
all_loving_it 2012-8-6 04:16:16 PM
貓仔兔 發表於 2012-8-6 04:04 PM
理念好好...希望有心領養嘅人可以好好配合,共同建立理想嘅兔b之家!^^

我諗真係願意對兔兔付出同真心錫佢地既人應該會願意配合

建立理想兔b之家 <---  好似句口號

將佢定為未來領養目的方針同依歸

快速發帖