今日我同媽咪去左兔協嘅義賣會 我見到有兩隻兔兔係7月31日去到兔協http://www.hkrabbit.org/?cat=4&rabbitID=5315&paged=3 有隻好可愛 隻眼仔好大好精靈  不過聽講好多人都想領養左佢 我希望佢有一個好嘅主人
愛糖糖 2012-8-12 08:29:04 PM
希望D人五好只係因為佢可愛而去領養
佢真係好可愛
all_loving_it 2012-8-12 09:11:25 PM
愛糖糖 發表於 2012-8-12 08:29 PM
希望D人五好只係因為佢可愛而去領養
佢真係好可愛

如果係因為兔兔可愛而去領養佢, 之後可以好好照顧同錫佢, 敢無咩問題播
all_loving_it 2012-8-12 09:13:46 PM
係呀, 希望所有兔兔都可以遇到個好主人

年紀細, 可愛, 健康既兔兔要搵新主人5難, 但有病, 年紀較大既兔兔要搵主人真係5多易
愛糖糖 2012-8-12 09:34:21 PM
對兔好是好 但不要
(只)說可愛就養來玩
siutung 2012-8-12 09:47:06 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-12 09:13 PM
係呀, 希望所有兔兔都可以遇到個好主人

年紀細, 可愛, 健康既兔兔要搵新主人5難, 但有病, 年紀較大既兔兔 ...

其實有D人見到4/5歲唔會領養
all_loving_it 2012-8-12 09:52:43 PM
siutung 發表於 2012-8-12 09:47 PM

所以, 我申請親都無人同我搶, 因為5係有病就係已經4歲以上
愛糖糖 2012-8-12 09:55:22 PM
其實養一D上左年齡的兔都好有義意
all_loving_it 2012-8-12 10:08:04 PM
siutung 發表於 2012-8-12 09:47 PM

不過, 年紀大同有病既兔兔通常都係兔協好長時間, 有d到離開既時候, 都無人去領養, 好可憐

希望我手上8只兔bb可以搵到個好主人啦

我之前執既2只小天, 有只係女, 仲係有左, 如果佢生既話, 都係要搵主人, 希望都可以遇上好人家
all_loving_it 2012-8-12 10:11:19 PM
愛糖糖 發表於 2012-8-12 09:55 PM
其實養一D上左年齡的兔都好有義意

好難講, 其實好睇個人心態, 我只係覺得佢地只係年紀大, 身體健康5好, 極其量都只係用多d時間精神錢去照顧

有d人好衰架, 因為養開既大年紀或者有長期病而5要, 棄養之後再養過只年紀細同健康大有人在

不過, 年紀大同有病既兔兔通常都係兔協好長時間, 有d到離開既時候, 都無人去領養, 好可憐

希望我手上8只兔bb可以搵到個好主人啦

我之前執既2只小天, 有只係女, 仲係有左, 如果佢生既話, 都係要搵主人, 希望都可以遇上好人家
愛糖糖 2012-8-12 10:30:56 PM
我們不可以改變兔子的生死 只可以在兔子去世前令感受到愛
希望小天和兔b有個好主人
all_loving_it 2012-8-12 10:37:12 PM
愛糖糖 發表於 2012-8-12 10:30 PM
我們不可以改變兔子的生死 只可以在兔子去世前令感受到愛
希望小天和兔b有個好主人 ...

我地係5可以去改變兔兔既生死, 但如果兔兔有事, 5同佢睇醫生, 用錯既方法黎照顧佢, 真係死左既話, 就係人所做成
siutung 2012-8-12 10:48:05 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-12 10:08 PM

希望我手上8只 ...

希望兔兔可以有一個好嘅家庭
all_loving_it 2012-8-12 10:57:11 PM
siutung 發表於 2012-8-12 10:48 PM
希望兔兔可以有一個好嘅家庭

係呀, 最好撞到d屋企人都鐘意小動物既屋企就最好 <-- 幻想中

你屋企有無養貓狗
siutung 2012-8-13 03:01:48 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-12 10:57 PM
係呀, 最好撞到d屋企人都鐘意小動物既屋企就最好

冇牙                                

快速發帖