之前一直將兔籠放起窗台, 每次放卒卒出黎都係我老公抱佢出黎, 抱親佢出黎都肴底 因為卒卒知道出黎一定冇好嘢, 唔係剪甲就係去睇醫生。 日子耐左, 卒卒變左自閉卒唔肯出黎玩。
我地終於買到圍欄啦放左個兔籠落地下, 卒卒可以自由活動, 跳出跳入
活動空間係就係細d, 但巳經係一個好既開始

可愛豬

可愛豬

送你一個豬咀

送你一個豬咀

越玩越開心

越玩越開心

初初出黎玩有d肴底

初初出黎玩有d肴底

DomDomPig 2012-8-27 09:10:53 PM
yingxbb 發表於 2012-8-27 06:25 PM
多左個後花園...HA~~卒卒1定好開心~~

係呀,卒卒兔仔跳,好開心 ^_^  跳下減下肥
all_loving_it 2012-8-27 11:07:17 PM

係呀, 將個籠放返落地真係會好好多, 而且你加個圍欄比佢兔兔都安心d, 起碼佢而家肯出黎已經係好開始
DomDomPig 2012-8-27 11:32:54 PM
all_loving_it 發表於 2012-8-27 11:07 PM
係呀, 將個籠放返落地真係會好好多, 而且你加個圍欄比佢兔兔都安心d, 起碼佢而家肯出黎已經係好開始 ...

係呀係呀,不過我屋企係地磚,佢有時會跣下跣下,好似溜冰咁
freeling820 2012-8-28 10:30:17 AM
好可愛卒卒
你個圍欄邊到買?幾錢?
我都想買俾mo仔...
佢太大份,個籠唔夠佢瞓呀陰公
DomDomPig 2012-8-28 12:43:25 PM
freeling820 發表於 2012-8-28 10:30 AM
好可愛卒卒
你個圍欄邊到買?幾錢?
我都想買俾mo仔...

係旺角上樓 mini zoo 寵物用品店買,有分60cm 和 90cm 寬。我買左3個90cm
我買左3個 90cm 寬既圍欄,$228 一個。
星期日訂,星期三送貨架啦
freeling820 2012-8-28 02:48:41 PM
DomDomPig 發表於 2012-8-28 12:43 PM
係旺角上樓 mini zoo 寵物用品店買,有分60cm 和 90cm 寬。我買左3個90cm
我買左3個 90cm 寬既圍欄,$228 ...

thanks~~~~
Adriannelcy 2012-8-30 11:07:19 PM
WOW~我家兔會全屋周圍走 。。佢地自己會避開唔入廁所。。都好聰明 。。

叫GO GO GO 。。佢地會自動返入籠。。
siutung 2012-8-30 11:12:51 PM
Adriannelcy 發表於 2012-8-30 11:07 PM
WOW~我家兔會全屋周圍走 。。佢地自己會避開唔入廁所。。都好聰明 。。

叫GO GO GO 。。佢地會自動返入籠 ...

我同阿b講番入去la 佢就會入番去
Adriannelcy 2012-8-30 11:48:12 PM
siutung 發表於 2012-8-30 11:12 PM
我同阿b講番入去la 佢就會入番去

咁強?!識中文?!

我果3隻只會兩句英文 。。

叫NO 。。佢識怕識停 。。仲可能會跳番入籠怕你鬧佢 。。

叫GO GO GO 。。佢地就返入籠 。。
DomDomPig 2012-8-30 11:51:19 PM
Adriannelcy 發表於 2012-8-30 11:07 PM

叫GO GO GO 。。佢地會自動返入籠 ...

咁好既?佢地唔咬電線唔刨木呀?
我隻卒卒唔乖豬
DomDomPig 2012-8-30 11:51:55 PM
Adriannelcy 發表於 2012-8-30 11:48 PM
咁強?!識中文?!

好好笑,比你地笑死
siutung 2012-8-30 11:57:44 PM
Adriannelcy 發表於 2012-8-30 11:48 PM
咁強?!識中文?!

我日日都會同佢講下野傾下計 其實只要同佢講多d野傾多d計佢就會聽得明 其實我當佢係bb咁
Adriannelcy 2012-8-31 01:06:27 AM
DomDomPig 發表於 2012-8-30 11:51 PM
咁好既?佢地唔咬電線唔刨木呀?
我隻卒卒唔乖豬

傻啦 。。點會唔咬?!

我用金屬做既管包住D電線 。。(之前俾佢地咬斷了不少後得到既智慧)

D木櫃冇忽完整==“
Adriannelcy 2012-8-31 01:09:29 AM
siutung 發表於 2012-8-30 11:57 PM
我日日都會同佢講下野傾下計 其實只要同佢講多d野傾多d計佢就會聽得明 其實我當佢係bb咁 ...

我屋企人同我都會!

我媽特別鍾意。。佢成日話:你再咁曳我就唔要你。。轉個頭就:仔啊仔。。你地係媽媽既心干命定。。你地D姐姐(我同名妹)太曳了。。都你地乖D 。。媽媽好錫你地嫁。。(跟住就偷偷地質幾粒兔糧俾佢地食)XDDDDDDDDD
siutung 2012-8-31 01:52:57 AM
Adriannelcy 發表於 2012-8-31 01:09 AM
我屋企人同我都會!

我媽特別鍾意。。佢成日話:你再咁曳我就唔要你。。轉個頭就:仔啊仔。。你地係媽媽 ...

其實佢地係明白嫁

快速發帖