今日我帶左阿B去DR.MA到做絕育手術 我同媽咪去(我真係好多謝我媽咪 因為佢今日要番工 佢都請假同我去)我地大約10:00AM去到 之後登記 因為係第一次睇所以要寫好多野 到左阿B去見E生 入左去之後DR.MA話比我知原來阿B係獅子+侏儒 E生重話阿B一切都好好 牙仔冇過長好令 胃部大細得知阿B平時食野好好冇簡飲擇食 腸儒動冇問題 體重好好 重話阿B好叻叻 唔緊張 但係我就好緊張 係等阿B個陣 我真係好擔心 佢有咩事 直到DR.MA打電話比我同我講手術好成功 我先冇咁擔心 阿B絕育TOTAL要$1488 阿B阿B媽咪,公公同婆婆錫晒你>3< 絕完育之後要聽話D食草粉呀(不過食草粉都冇咩問題 係有時頂番支草粉出黎 ) 而家冇咩精神 希望佢聽日會精神番LA(絕育後第二日)
今日嘅阿b活潑左好多 同平時嘅佢一樣 有一樣野阿b真係好叻叻 阿b自己食草粉  藥就mama地 唔知苦唔苦呢 佢好有胃口 不停地食草  咁我都放心晒 最怕佢唔食野
miubb 2012-10-20 07:30:50 PM
我兔兔都1age啦  都唸緊幾時帶去絕育  又好驚絕咗會性格改變呀  因為miu b本身就好驚出街又細膽  因為睇醫生(元朗城市獸醫) 之後見親我拎佢個出街袋就會睥住我.......唉........
siutung 2012-10-20 07:36:44 PM
miubb 發表於 2012-10-20 07:30 PM
我兔兔都1age啦  都唸緊幾時帶去絕育  又好驚絕咗會性格改變呀  因為miu b本身就好驚出街又細膽  因為睇醫 ...

兔協D人話兔兔絕左育會乖D
beebeerabbit 2012-10-20 08:09:30 PM
好叻叻呀!!!呀B快的好番!!!

我想問下你呀B係咪仔仔呀???
siutung 2012-10-20 08:18:38 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-20 08:09 PM
好叻叻呀!!!呀B快的好番!!!

我想問下你呀B係咪仔仔呀???

多謝你呀 係仔仔呀
beebeerabbit 2012-10-20 08:20:45 PM
siutung 發表於 2012-10-20 08:18 PM
多謝你呀 係仔仔呀

明白了~ 我都係睇開DR MA嫁~ 我果兩隻過多兩個月就可以去做絕育了~

你呀B係咪夠6個月大去做??
siutung 2012-10-20 08:24:28 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-20 08:20 PM
明白了~ 我都係睇開DR MA嫁~ 我果兩隻過多兩個月就可以去做絕育了~

你呀B係咪夠6個月大去做?? ...

7個月大做
beebeerabbit 2012-10-20 08:26:32 PM
siutung 發表於 2012-10-20 08:24 PM
7個月大做

明白~~ 我想夠6個月就做喇~ 可以早的係番埋一齊 =3=
siutung 2012-10-20 08:28:47 PM
beebeerabbit 發表於 2012-10-20 08:26 PM
明白~~ 我想夠6個月就做喇~ 可以早的係番埋一齊 =3=

不過最好就係分開絕育 一隻六個月 一隻7個月 因為會有好多野要喂
wyman 2012-10-20 10:03:06 PM
阿B有無唔LIKE個衛星頭套
siutung 2012-10-20 10:24:17 PM
wyman 發表於 2012-10-20 10:03 PM
阿B有無唔LIKE個衛星頭套

佢而家冇反應 聽日就知LIKE唔LIKE
wongmaba 2012-10-20 10:58:53 PM
祝早日康復.
我都好緊張..............下星期到我個女女見 Dr Ma喇
佢有八個月大, 最近脾氣暴躁....希望手術後會有改善.
siutung 2012-10-20 11:34:18 PM
wongmaba 發表於 2012-10-20 10:58 PM
祝早日康復.
我都好緊張..............下星期到我個女女見 Dr Ma喇
佢有八個月大, 最近脾氣暴躁....希 ...

多謝你 你兔兔絕完育之後都要早日康復 健健康康呀
DomDomPig 2012-10-21 01:59:53 AM
卒卒都係獅子+侏儒
siutung 2012-10-21 11:02:55 AM
DomDomPig 發表於 2012-10-21 01:59 AM
卒卒都係獅子+侏儒

真係就咁睇 都睇唔出 dr.ma一睇就睇得出

快速發帖