問心果句, 唔好自欺欺人... 你哋真係咁鐘意兔仔?

單選投票, 共有 39 人參與投票
87.18% (34)
0.00% (0)
10.26% (4)
0.00% (0)
2.56% (1)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
WingBe 2012-11-15 08:52:11 PM
同情你遭遇

如果你系唔想接手.可以幫兔兔搵過個好主人...

甘樣對你對兔都會比較好...

因為兔兔好脆弱...好難知佢有無邊到5舒服..所以你要從佢日常得知佢今日有無唔舒服..

就算你慳到錢..但無時間暸解..對佢都唔好...

就正如養狗要抽時間帶佢落街散步
Pigman 2012-11-17 02:22:28 PM
我真係好鐘意兔仔, 係兔奴一個
Insomniahk 2013-2-8 02:47:32 PM

既喜歡
但不是兔奴
大家一起生活開心互相照顧
唔使話「奴」唔「奴」既
raywong521 2013-2-25 02:14:32 AM
其實,我個人認為撐係無問題既,就好似未婚懷孕咁.....未婚媽媽一樣未有心理準備做媽媽,都係撐落去,邊撐邊學,都可以成為一個好媽媽~當然都有d唔好架啦.......呢樣野可以自己選擇既

重點係,所謂既"撐"你係做足100分,定係0分~

就算係ex留低既...咁又點呢?若果你愛隻兔兔,就學習點養,點照顧~若果真係無心養,趁未攪出兔命前,找個好心人領養,或去兔協,不過兔協接收兔兔係要排隊既,你真係唔要,都要做到底,好好照顧到夠期,先送去兔協~

希望樓主你快d諗通~
easy_b 2013-3-23 01:33:51 AM
樓主, 我覺得你好有   幽默感
billlo88 2013-7-12 11:29:42 AM

同一屋簷下,當初你比你女友和兔兔入屋,代表你比佢一個承詻,無論乜Q情况下,你都要照顧佢,愛佢。走Q咗嗰個以經不付責任,而家兔兔的幸福就全靠你,如果你真系無心又好,頂唔順又好,快啲安排比人領養或送人。希望在這找到有心人。(又一單一時即慶的後果).
canmo 2013-7-12 12:40:38 PM
樓主依度都叫得 ''Mini-House 就是愛•兔'' 啦, 講真你唔關心兔兔都唔會黎依個forum... 你問埋D明知故問既問題好難怪大家會質疑你喎
Yuki78 2013-7-26 09:37:08 PM 來自手機
我從少便已很喜歡,哈哈
minidum 2013-8-27 12:39:30 PM
你問呢個問題真係令人好反感, 上得呢度既朋友都係用心愛佢哋既兔兔, 而唔係好似你甘不負責任, 請你想清楚到底自己平時係點對你既兔兔, 亦祝福你既兔兔可以健健康康!
Dylan 2013-12-9 12:40:52 PM
兔兔是家人, 你會唔會唔鍾意你既家人
Dylan 2013-12-9 12:46:52 PM
既然你非自願就不如比個機會兔地有另一個家罷啦

快速發帖