1P 幣
是咁的 我朋友隻兔仔比人搞大左
之後有一日佢話大陸 之後話幫佢湊住
之後佢就迫我要埋 本身之前幫佢養左隻
但兩隻兔甲唔泥   我屋企人又話我
佢咁乖又唔想拎佢兔會 點算 =[

wesky 2012-11-14 06:27:49 PM
買多個籠分開養囉
吳輝記 2012-11-14 06:28:52 PM
屋企人要我拎走佢 =[
wesky 2012-11-14 07:01:13 PM
疊高個籠,唔會佔好多地方
愛糖糖 2012-11-14 07:21:49 PM
家人五比好大獲
你試下游說你的家人 如果五得
就問下有冇朋友想養
再五係只可以排兔協的領養位了...
吳輝記 2012-11-14 10:10:40 PM
我想係到 搵人領 唔想比兔協
wesky 2012-11-14 10:19:30 PM
http://petkd.net/adopt.php
提供多啲資料
Suzanne 2012-11-14 10:38:38 PM
吳輝記 發表於 2012-11-14 10:10 PM
我想係到 搵人領 唔想比兔協

比兔協都無咩唔好, 唔好諗到咁差,同埋你要送兔兔去兔協都唔係即日ok, 要申請要排隊而人地又唔一定批...
sukipuppy 2012-11-15 06:09:17 AM
去兔協其實係安全可靠的決定,其實去兔協並唔係好似SPCA,漁護署個d咁無人領養就bye bye,個到有好多有經驗的員工同義工每日照顧兔仔,確保兔仔身體健康,又會審查領養人同教育佢地正確養兔知識至會比佢地領養兔仔,幫佢搵個合適新主人,如真的無人領養該兔兔佢地會留返係兔協直至終老,不過你話兔仔咁乖,應好快會有人領養佢了。
如你家人未可以等到兔協接收佢個日,你可以搵人暫養住先,你再帶佢去兔協
sukipuppy 2012-11-15 06:16:50 AM
咁即係你朋友唔要呢只兔仔依家肚裡懷緊BB?
wmkcnw 2012-11-16 04:50:56 PM
呢D朋友, 同佢絶交LAR, 咁無人性. 同埋拎去兔協問左先, 如果佢有左, 要特別照顧, 唔係就一屍好多命.

快速發帖