1P 幣
大家好..我個女女叫Lafite...
佢真係好可愛同埋八掛....所以我幫佢起左個花名<八妹仔>...
之但係呢...佢就真係唔識去厠所....都唔知點算....
之前當我擺個厠所係籠的左邊...佢就係籠右邊角落到痾尿尿....
好啦....咁我就將個厠所擺係籠的右邊...佢就係籠的左邊到痾....
真係唔知好嬲定好笑....
正當我以為佢未學識去厠所的時候...佢係我面前又會係厠所到痾....
真係比佢激死....=.="

請問一下,各位有冇好方法可以教好Lafite去厠所呢....謝謝大家!!
深紅蒼月 2012-11-29 12:14:32 AM
我覺得要看兔兔天份 我教其中一隻方法是用手拿她的大便 放在她面前看一下 之後放進兔厠 教幾天有大女就會 細女都現在還是散彈槍 至於小便 她可能還沒習慣個家 所以留氣味 等她習慣之後留意她喜歡那個角落 放那就可 我2個女兒都會在厠所小便(放出來玩例外)
chingling1203 2012-11-29 12:23:22 AM
嗯嗯...我都明白要比多D時間~~
但係我想問問如果佢會倒地同埋合埋眼訓...係唔係代表左佢都適應左...??
wesky 2012-11-29 08:56:56 AM
睇下寶典〜
happyyuki 2012-11-29 11:11:21 AM
兔兔小便我都教左幾日* 全天候係到留意佢*
一見佢識跳去廁所殊殊既, 我就會衝過去摸摸頭獎一條ALFAFA
小便去其他角落, 我就會用紙巾索完, 係兔兔面前擺返去廁所, 然後同佢講"便便要係廁廁"
大便都一樣, 執完之後俾免免聞下睇下, 再放入廁所*
如是者, 我兔兔好快就識去廁廁了!!
chingling1203 2012-11-30 12:21:23 AM
我都有睇寶典呀....但係用個D方法都唔得...
我都知道要比D耐性....
不過我諗個八妹都係蝦人架啦....
佢今日見我成日都望住佢..佢就自動自覺去厠所度痾.....
真係比佢激死
nixie 2012-11-30 01:30:30 AM
我隻兔仔初初識.. 跟住又唔識,,,之後識番...跟住依家又唔識了 吹佢唔漲
logyout 2012-12-3 10:54:28 PM
nixie 發表於 2012-11-30 01:30 AM
我隻兔仔初初識.. 跟住又唔識,,,之後識番...跟住依家又唔識了 吹佢唔漲 ...

我果隻同你差唔多....
大部份便便都在厠所,少部份在籠內
個籠都好多尿漬(7月先買咋)
淘淘 2012-12-5 12:18:56 PM
你的兔子已經算是好了,我的教了幾個月都不行,最後放棄了
他一開始在家裡很多地方開大開小,我們就會輕輕的拍他的屁股,讓他別在那裡去,雖然是有時會太尿急而撒了,但起碼知道哪裡是可以哪裡是不可以
之後兔子不知為何知道我們去洗手間的地方,居然就直接撒屎尿(屎有30顆之多),之後我們直接把他的洗手間也放在洗手間裡去,在放他出去玩前,先等他在那邊去5分鐘廁所(記得一定要看著他,如果他跑走的話,馬上抓回來),然後等到你確定他去完,才讓他出去玩
已有 1 人評分P 幣 收起 理由
Admin + 20 贊一個!

總評分: P 幣 + 20   查看全部評分

l0ve0w0 2012-12-6 12:13:00 AM
唔識都吾緊要 買尿片返黎墊係籠底囉 ! 計返一個月都係用多10幾蚊 . 教唔到就盡量教啦 真係吾得都吾洗吾開心架 最緊要佢依然係個籠裡面便便同尿尿~

快速發帖