小妹係一個新手,係呢個壇hea左近一年,講野次數2隻手掌數得哂
居然依家先比我發現有個講飲講食區!!
但係就好似好人跡罕至咁。。
所以決定出個人見人愛男女老友最愛既貴氣甜品馬卡龍po
希望大家多多支持,回復呢個區既生氣!
~~~~~~~~~~
第一次完成品:
第二次完成品:
~~~~~~~~~~~
第二次明顯進步左
此甜品我認為重要既係手力,眼力,感覺,心機耐性
蛋白要打到十成!焗爐每分每秒都要望實!
網上食譜眾多,最重要同自己個焗爐相處多d,
掌握時間溫度,最後簡一個適合自己既食譜
最後多謝你地花時間聽我講野,
食譜今次係參考Carol 自在生活
祝大家HAPPY NEW YEAR!!

已有 1 人評分P 點 P 幣 收起 理由
wesky + 8 + 10 多謝分享!

總評分: P 點 + 8  P 幣 + 10   查看全部評分

雪比ma 2013-1-21 04:49:16 PM
DomDomPig 發表於 2013-1-21 04:44 PM
咦?原來尼度可以講整野食架?我都好鐘意整野食架
樓主整得好令呀 ...

我都係琴日先發現呢個區
咁你都快d分享d美食啦!!
nixie 2013-1-21 05:07:30 PM
好靚WO 我學極唔識
雪比ma 2013-1-21 05:15:34 PM
nixie 發表於 2013-1-21 05:07 PM
好靚WO 我學極唔識

我個食譜跟Carol 自在生活
你上網search下..
比心機實得既!!
nixie 2013-1-21 05:26:02 PM
雪比ma 發表於 2013-1-21 05:15 PM
我個食譜跟Carol 自在生活
你上網search下..
比心機實得既!!

唔該晒 個網好多野睇@@
雪比ma 2013-1-21 05:46:28 PM
nixie 發表於 2013-1-21 05:26 PM
唔該晒 個網好多野睇@@

唔洗客氣~
快D整多D野食,分享比我地睇下啦
Insomniahk 2013-1-22 10:42:05 AM
雪比ma 發表於 2013-1-21 03:54 PM
多謝你先
其實仲有好多壇友有經驗同知識比我多好多,我只係初出茅廬~ ...

最緊要有Heart呀!

快速發帖