1P 幣
我前幾天發現COFFEE頸背的位置無端端多了一圓點,但今天再看發現又深色了,請問有沒有人知道是什麼?
或只是撞瘀了呢? 因他成日在家周圍跳,而我又不太清楚這是否什麼病? 煩請各有經驗的網友告知,謝謝!

這是前幾天的

這是前幾天的

花芝媽 2013-2-27 11:25:32 PM
新長出來的毛毛吧
Yuki78 2013-2-27 11:35:30 PM

是就好了,只怕是其他!但這麼奇怪其他位置都沒有,只有這一點,請問你的兔都是這樣的嗎?何時才全身換
raywong521 2013-2-28 01:39:53 AM
若果係毛毛既話.....我阿囡有時會甩到一達逹,換完之後就好似著左件新衫咁,成隻靚晒~

到兔地成身換果陣,一摸佢成手都係毛.......
Yuki78 2013-2-28 09:05:58 AM
raywong521 發表於 2013-2-28 01:39 AM
若果係毛毛既話.....我阿囡有時會甩到一達逹,換完之後就好似著左件新衫咁,成隻靚晒~

到兔地成身換果陣,一 ...

哦,原來是這樣,多謝你的回覆!這樣安心些
Insomniahk 2013-2-28 10:03:29 AM
都是換毛吧
轉季
Yuki78 2013-2-28 01:04:50 PM
Insomniahk 發表於 2013-2-28 10:03 AM
都是換毛吧
轉季

Thank you ,原來換毛皮膚色會慢慢深了。

Insomniahk  係呀!有時深轉淺,有時掉轉,有時加色,有時減色。  2013-3-1 10:13:56 AM
WingBe 2013-2-28 01:26:00 PM
問過DR MA...

喱D系皮膚色素...正常..不用擔心..

佢話如果剃哂兔兔既毛..就會見佢成身1達達啡白色既乳兔...好似D乳牛甘
Yuki78 2013-2-28 08:08:17 PM
WingBe 發表於 2013-2-28 01:26 PM
問過DR MA...

喱D系皮膚色素...正常..不用擔心..

好感謝你吖,還替我問醫生,唔該哂你,現在好放心了,謝謝!
DomDomPig 2013-3-1 05:15:35 PM
Yuki78 發表於 2013-2-28 08:08 PM
好感謝你吖,還替我問醫生,唔該哂你,現在好放心了,謝謝!

請問你張頭像相係未你隻兔兔?
好得意呀, 好似玩具咁, 又有D似狗仔喎
Suzanne 2013-3-1 05:24:49 PM
真係可以放心,
我個女女毛毛係啡加白,
佢成兩歲, 我有次發現佢皮膚突然變左黑色.....
面積越來越大,

問過好多人,
包括資深兔友同兔協職員,
佢地都話未見過。

我帶佢去睇馬馬,
馬馬話多數毛色多過一種以上的兔兔,
慢慢長大,黑色素會慢慢地浮出黎,
再加上光線折射, 會好似啡啡地咁,
好正常!

不過,
佢話最緊要係有顏色果PART既皮膚,
摸上去唔會硬硬地,