我果隻獅子兔, 都唔明點解得佢呢隻D毛長到個個都以為佢係狗黎

長到叫救命, 我開頭又唔識梳, 而家都唔多識, 佢成日係咁走黎走去轉黎轉去, 而家好多度都已經變餅, 今日同佢剪背脊,剪完佢即刻跳返入籠我以為剪到佢...

佢條頸, 唔係背頸, 係近地果面, 已經餅到以為係肉粒....硬嫁...點搞呀...我唔敢剪呀....

之後發現, 佢PAT PAT個位置, D毛變左餅仲綁住佢D便便 好唔衛生, 完全唔識搞, 好驚剪唔岩!! 佢仲要瘋狂地踢腳....

人地D兔都換左毛, 點解佢仲未換    完全唔識搞....

FachuNNanab 2013-3-5 11:56:37 PM
哈哈哈...傻豬,兔協開一點嫁!
你早上打去當然無人聽啦
sgjkevin 2013-3-6 08:26:53 AM
花芝媽 發表於 2013-3-5 08:08 PM
你可以試下搵
https://www.facebook.com/rabbitgrooming

我問左喇, 原來剪晒佢都要解結先, 剪毛$250+解複雜結$150+新界$80  = 480 LOL    嘩嘩嘩....

我想喊/__\ 點解我唔識照顧細路
raywong521 2013-3-6 11:44:13 AM
sgjkevin 發表於 2013-3-6 08:26 AM
我問左喇, 原來剪晒佢都要解結先, 剪毛$250+解複雜結$150+新界$80  = 480 LOL    嘩嘩嘩....

我想喊/__\ ...

但係而家天氣仲未隱定,唔可以剪毛住,只可以處理左d結先,全身剪毛要天氣隱定左,再熱d先,而家剪全身驚兔兔會凍親~

無人一開始就識照顧兔兔,樣樣野都要學習,努力!!!!
花芝媽 2013-3-6 07:49:36 PM
但佢E加結到成舊屎餅咁  有D錢一定要用  你又搞佢唔掂 =_______= 一係慢慢慢慢搞  慢慢剪
sgjkevin 2013-3-7 12:48:28 AM
花芝媽 發表於 2013-3-6 07:49 PM
但佢E加結到成舊屎餅咁  有D錢一定要用  你又搞佢唔掂 =_______= 一係慢慢慢慢搞  慢慢剪 ...

-_- 我朋友話我弱智, 成舊餅都好易搞, 都唔知佢低估左D餅定我高估左= =     

點都好, 聽日試下先 @@   
smallsuishan 2013-3-7 08:49:38 AM
如果你冇經驗,不如你花多少少錢出去學
如果兔兔D毛既餅係你講得咁嚴重
你用電剷係解決唔到,同埋兔兔D肉同毛痴得好緊有時未必分得清
到時你剪到佢要睇醫生仲大獲!~
hh0 2013-3-7 10:54:57 AM 來自手機
你隻兔好似係得幾個月大,咁快結曬毛餅,情況都幾差下,咁佢D指甲有無剪過?完全無打理過?你要俾心機照顧佢,儘快學下點做。可以影張近照貼上來嗎,D毛餅同指甲
sgjkevin 2013-3-7 02:19:11 PM
hh0 發表於 2013-3-7 10:54 AM
你隻兔好似係得幾個月大,咁快結曬毛餅,情況都幾差下,咁佢D指甲有無剪過?完全無打理過?你要俾心機照顧 ...

指甲屋企人有剪, 我一間放張相上黎~
rannes.qq 2013-3-8 07:16:10 PM
我日日都幫兔兔梳毛...都發現佢有1~2個小結...
你真係要日日幫佢梳先得架
yinyin19940 2013-3-8 11:17:06 PM
R記個度又平好 不過睇番你住邊區喇 =)
利申: 葵涌
sgjkevin 2013-3-9 09:35:49 PM
自己幫佢剪+鏟左好多@@  近皮果D冇搞,   係咪等佢D毛長D再鏟會好D
yangsinky 2013-3-11 12:14:22 AM
我都系新手.....想問下剪毛有無野學嫁?
呢幾個月我幫我個獅子兔王剪過兩三次,個個星期都梳....但我mut都無注意過總之梳到順
有無梳慣ge講下d留意位?有次個結系d尷尬位到我剪個陣都手震震
KathyChan 2013-3-19 07:29:22 PM
yinyin19940 發表於 2013-3-8 11:17 PM
R記個度又平好 不過睇番你住邊區喇 =)
利申: 葵涌

r記,之前識個係果度做既女仔 pt
後尾佢無做 ..同我講返..其實當你放底左隻兔之後
佢地對隻兔好粗魯
自此我去8號.....
yinyin19940 2013-4-1 10:19:52 PM
KathyChan 發表於 2013-3-19 07:29 PM
r記,之前識個係果度做既女仔 pt
後尾佢無做 ..同我講返..其實當你放底左隻兔之後
佢地對隻兔好粗魯

呢家我見老闆娘坐陣多wor.
係咪個別例子咋

快速發帖