1P 幣

尋日我同老豆細妹去兔協探望一隻我將會領養嘅兔兔

當我放隻兔兔喺我大脾度,我地三個就不停摸佢個身
摸左足足兩分鐘,佢咬我隻手指,有小小流血
Suzanne 2013-3-16 12:54:27 PM
可以擺係大髀兩分鐘已經好叻架啦~
我地當初都俾女女咬左一大啖

邊隻兔兔咁幸福就快有家啦?
eric6a01 2013-3-16 01:05:24 PM
隻兔兔叫tommy
Suzanne 2013-3-16 01:58:48 PM
eric6a01 發表於 2013-3-16 01:05 PM
隻兔兔叫tommy

TOMMY今朝上左TVB激優一族WOR!!!!!!!

佢對住鏡頭驚到死,
我估我係兔協見過你一家做義工啦!
eric6a01 2013-3-16 03:07:33 PM
Suzanne 發表於 2013-3-16 01:58 PM
TOMMY今朝上左TVB激優一族WOR!!!!!!!

佢對住鏡頭驚到死,

我唸我認得你!
你上次都係黎咗做義工?
Suzanne 2013-3-16 03:13:59 PM
eric6a01 發表於 2013-3-16 03:07 PM
我唸我認得你!
你上次都係黎咗做義工?

NO ar~~~我上去探D兔兔咋!  
哈哈, 我半年前已經做過義工,兔仔都領養左兩隻LU~~

我想問上次係咪你地一家人去,好鬼多人,阿霞姐教你地點抱兔仔果家?
eric6a01 2013-3-16 03:26:25 PM
Suzanne 發表於 2013-3-16 03:13 PM
NO ar~~~我上去探D兔兔咋!  
哈哈, 我半年前已經做過義工,兔仔都領養左兩隻LU~~

我果陣同老豆去
我果陣戴眼鏡,著白色衫
raywong521 2013-3-16 04:00:51 PM
兔兔鐘意摸頭仔架~下次試下摸頭仔,兔地睇唔到自己正後方,唔係咁熟,兔地可能會驚呢~

之前領養阿仔,佢好陰濕架~佢會好細力,用佢對門牙仔,咬我手臂內側,勁痛

阿囡抱住果陣就郁都唔郁既~勁乖!!!但返到屋企熟落左之後,原來佢好大脾氣...........果陣郁都唔郁.只係驚到唔敢郁
all_loving_it 2013-3-18 05:18:00 AM
兔兔同人一樣有唔同既性格, 有情緒同感受, 而且佢地亦係比較緊張

你同屋企人識左兔兔唔耐, 就算之前有見過, 但對佢而言都係陌生人, 你一抱上大脾三個就係咁摸, 對兔兔黎講係不安, 因為你同佢之間仲未建立到一份信任, 所以佢會有咁既表現, 要比d時間佢慢慢適應, 好似一個bb仔, 突然比三個人係咁摸都會驚, 有d仲會不停哭, 何況係一只兔兔

同兔兔建立信任需要時間, 一開始不宜過份熱情, 要慢慢黎, 亦唔好同一時間幾個人係咁摸, 當然有部份兔兔可以接受到, 但對好多兔兔都會有份壓迫感, 會令佢地更加緊張

所以, 你所講既情況并唔係兔兔唔耐煩, 而係你地過份熱情令佢有咁既反應

wmkcnw 2013-3-19 09:52:22 PM
我試過係我隻妹妹(養左半年)咬甩一忽肉. 而家黎左一年半先好少少. 每次佢想咬人我就大聲喝佢, 例如SAY NO. (但唔好叫佢個名) 同拍隻拖鞋落地. 等佢知道咬主人係唔啱. 我睇養兔書教的.

快速發帖