@@
兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔兔

all_loving_it 2013-3-17 10:21:54 AM
Hitan 發表於 2013-3-17 05:55 AM
我記得幾年前你話自己嗰陣養左 7 隻兔, 後黎生左 5 隻但死左一隻...
但生 bb 嗰隻兔好似唔係呢隻 ...

你唔講開我都無為意,  我頭先查返樓主既post, 發現

如果按樓主既帖黎講佢既兔兔如果只係自己養返既話, 最起碼 :
-  2011年9月4日個帖話有6只
-  2011年9月11日個帖提到其中有只生左5只bb, 死左一只, 仲有4只
-  2013年3月15日毛巾生左4只
即係6只 + 4只 + 4只 = 14只, 當中有2只做絕育後死左, 即係仲有12只

另外佢仲有其中倉鼠, 狗狗, 仲有無其它小動物真係唔知啦
Suzanne 2013-3-17 12:13:29 PM
樓上咁多位意見我都同意。

另外,
我想補充的是,
既然你話想你隻兔仔有下一代陪你,
當我都勉強接受你呢點都好,點解唔一胎完結,
仲要佢生第二胎呢?
Hitan 2013-3-17 12:31:00 PM
all_loving_it 發表於 2013-3-17 10:21 AM
你唔講開我都無為意,  我頭先查返樓主既post, 發現

12 隻???

如果毛巾唔係第一次生既...
咁...
情況真係...

我記得樓主仲好似講過佢啲兔會打交架喎...
如果全部都未絕育既話...

WingBe 2013-3-17 01:15:53 PM
5多講啦...

EVEN你想佢有下一代陪你...你話毛巾女女再次成為媽媽....

甘之前果1胎5夠咩???果胎去左邊???

自己心照啦....
hh0 2013-3-17 01:18:42 PM
睇完晒D帖,無言了。
咁樣拎起隻懷孕兔兔影相,剛生完BB又去搞D BB,
愛兔是用心的,但唔覺得你真心關心毛巾,
上一胎D兔B你養返晒?係既話陪你既目的已達到,點解又再次做媽媽呢,
如果生黎俾人領養又有咩意思!
all_loving_it 2013-3-17 01:44:02 PM
Hitan 發表於 2013-3-17 12:31 PM
12 隻???

如果毛巾唔係第一次生既...

唔止打交, 仲好大機會近親繁殖

all_loving_it 2013-3-17 02:00:36 PM
hh0 發表於 2013-3-17 01:18 PM
睇完晒D帖,無言了。
咁樣拎起隻懷孕兔兔影相,剛生完BB又去搞D BB,
愛兔是用心的,但唔覺得你真心關心毛 ...

同意

老實講, 我真心覺得最得人同兔驚係佢為左影相, 就咁將兔媽成只抽起, 就算兔兔無懷孕已經唔好, 更何況已經懷孕同就生

仲有, 佢個籠有上層, 兔BB就算未開眼都會郁動, 兔媽媽一跳落黎, 真係分分鐘踩到BB

hh0 2013-3-17 10:17:34 PM
all_loving_it 發表於 2013-3-17 02:00 PM
同意

老實講, 我真心覺得最得人同兔驚係佢為左影相, 就咁將兔媽成只抽起, 就算兔兔無懷孕已經唔好, 更何 ...

意見都提左了,唔聽都沒有辦法,只是替毛巾可惜,希望兔媽身體早日復原
hh0 2013-3-17 10:17:44 PM

樓主為何要刪除帖子內容及相片
wesky 2013-3-18 12:12:20 AM
hh0 發表於 2013-3-17 10:17 PM
樓主為何要刪除帖子內容及相片

接受唔到咁多人既意見...
raywong521 2013-3-18 01:43:56 AM
唉...........希望每個飼養寵物既人,都能夠將心比己,己所不欲,勿施於寵物

all_loving_it 2013-3-18 06:00:05 PM
hh0 發表於 2013-3-17 10:17 PM
意見都提左了,唔聽都沒有辦法,只是替毛巾可惜,希望兔媽身體早日復原 ...

我真係好嬲

快速發帖