1P 幣
我家qq食家食緊kaytee嘅t草,,
上次買果袋佢都好乖食哂冇揀黎食..
唔知點解今次佢唔食d莖其他都會食哂
我係咪應該同佢轉草??
定係等依袋食哂再買一袋試呀??
因為我見到佢唔食真係覺我好浪費呀...

Hitan 2013-3-20 06:30:24 AM
有兩個可能性...
一喺包新草啲味有少少唔同 (始終唔係同一批收割係會有小小分別)..
一喺就係你隻兔兔啲牙有問題...
特別係會食開硬支既兔兔, 忽然間改變佢地食草既 perference, 好大機會啲牙牙過長...
如果門牙有事既話, 好大機會大牙都會有事...
但如果門牙冇事, 亦唔代表佢地啲大牙冇事...
你試下摸下佢兩邊面仔睇下 feel 唔 feel 到有分別, 又或者觀察下佢有冇淨係用某一邊牙黎咬野食呀
rannes.qq 2013-3-20 07:35:55 PM
Hitan 發表於 2013-3-20 06:30 AM
有兩個可能性...
一喺包新草啲味有少少唔同 (始終唔係同一批收割係會有小小分別)..
一喺就係你隻兔兔啲牙有 ...

我日日都都睇下佢d牙仔...都冇問題呀...
佢都食莖...但係只係我唔加草比佢果陣,, 佢冇得食先食...
佢食兔糧依然係超快!!
有一次我試過只係比莖佢...佢就發脾氣尿尿係果度
菲菲 2013-3-21 12:14:37 PM
我小小都係咁....整係食晒D葉, D莖放晒係到,勁晒野!
我都係唔加草先去食小小莖炸!
wmkcnw 2013-3-21 01:52:05 PM
我俾佢地食2ND CUT同果樹草, 食左2年都好健康, 牙仔好好, 臭臭都好大粒.
WingBe 2013-3-23 05:28:07 PM
wmkcnw 發表於 2013-3-21 01:52 PM
我俾佢地食2ND CUT同果樹草, 食左2年都好健康, 牙仔好好, 臭臭都好大粒.

甘你都好好彩...

我麻糬仔食左2個月左右...我宜家懷疑佢牙仔有過長問題..準備轉返1ST
LouisaIvy 2013-3-24 10:16:13 AM
大鑊喇~ 我隻衰仔唔知點解都係咁,換左包草之後就只食葉,唔食枝,
我唔加草迫佢食枝,佢寧願絕食,點算呀???
WingBe 2013-3-24 12:05:15 PM
你枝同葉既比例如何??

試下平衝兩者比例到大約一比一

每12個鍾換一次草....
wmkcnw 2013-4-1 11:30:44 AM
我會買D草球同布俾佢地咬同磨牙. 佢地唔鍾意實木, 因為咬唔爛, 唔開心.

快速發帖