1P 幣
最近不知是否潮濕,懷疑對面家種的盆栽有"蚊之仔" ,
想知道有什麼產品對兔兔無害,
昨天看過幾款驅蟲機,不知有沒有人用過呢?會對兔兔有害嗎?謝謝!
saisaili 2013-4-4 01:53:46 AM
wesky 發表於 2013-4-4 12:14 AM
只會係有水既地方產卵
唔會係毛度既
兔兔毛好厚好密, 有毛既地方都唔會針到, 冇咩毛既地方就可能會 ...

我豬潤啲毛無你果隻咁長
KARYLIN 2013-4-4 01:45:53 PM
wesky 發表於 2013-4-4 12:14 AM
只會係有水既地方產卵
唔會係毛度既
兔兔毛好厚好密, 有毛既地方都唔會針到, 冇咩毛既地方就可能會 ...

哦...明白了,謝謝你..
raywong521 2013-4-4 02:06:09 PM

蚊會吸動物血囉~
我成屋都整晒蚊網,就係唔想有蚊,或其他昆蟲入屋
KARYLIN 2013-4-4 09:10:47 PM
raywong521 發表於 2013-4-4 02:06 PM
蚊會吸動物血囉~
我成屋都整晒蚊網,就係唔想有蚊,或其他昆蟲入屋

咁死啦...頭先返黎見到有隻蚊係個籠到徘徊....激死我了.......
wmkcnw 2013-4-5 11:20:21 AM
用電子蚊香最有效, 不傷人畜果隻. 同埋如果天氣開始熱, 我會個半月同佢地滴REVOLUTION. 防止佢地生虫.

但用之前我帶過佢地見一次医生, 以免用藥過量. 之後自己佢返CLINIC同姑娘買藥自己滴就OK.
Charlotte1121 2013-4-5 03:12:06 PM
saisaili 發表於 2013-4-3 11:32 PM
貼咗點閂窗呀???

包防蚊紗裡面, 有防蚊紋同埋一卷野,
個卷野(前面係魔術面&後面係黏貼),
黏貼個邊圍住個窗框貼, 之前放個防蚊紗上去, 就ok !!!
由於係魔術面, 所以開窗關窗係無問題, 只要整番好個防蚊網就得 ^0^
saisaili 2013-4-5 04:47:15 PM
Charlotte1121 發表於 2013-4-5 03:12 PM
包防蚊紗裡面, 有防蚊紋同埋一卷野,
個卷野(前面係魔術面&後面係黏貼),
黏貼個邊圍住個窗框貼, 之前放 ...

哦!
KARYLIN 2013-4-5 05:15:21 PM
wmkcnw 發表於 2013-4-5 11:20 AM
用電子蚊香最有效, 不傷人畜果隻. 同埋如果天氣開始熱, 我會個半月同佢地滴REVOLUTION. 防止佢地生虫.

但 ...

哦...其實電子蚊香也有呀..但日頭返工唔敢開住怕有電...而且我隻八妹有時撞得開個欄出到廳玩...怕佢食到..
有呀...上個月去睇馬醫生有比到REVOLUTION我呀..一個月滴一次
wongvennesa 2013-5-16 11:20:46 PM
wmkcnw 發表於 2013-4-5 11:20 AM

但 ...

請問邊隻係不傷人畜?

快速發帖