又上黎拉,吾知有冇人記得我呢?
話說上次3月26號在竹園南邨華園樓樓下垃圾站附近發現被遺棄兔兔,
3月27號帶佐兔兔去九龍動物醫院睇醫生,主診醫生係Dr. Betty,
兔兔食佐6日藥都未好返,所以今日帶佐兔兔去睇第二個醫生,就係Dr. Hugh's
Dr. Hugh's好細心檢查兔兔亦都好細心講解,感覺很好,十分滿意
左眼淚管較塞,有做通淚管但都吾成日,加上兔兔患上呼吸道感染
20130404_010546_副本_副本.jpg 20130404_010753_副本_副本.jpg

醫生亦都叫我每天留意及觀察兔兔,每天磅重,每格三天四天打電話返去診所講返兔兔嘅情況
未好返吾好停藥,d藥就食完要返診所配
我亦都有問兔兔雖吾雖要驗血?(因為自己比較擔心)
醫生就話,如果冇乜必要都吾會幫兔兔驗血,除非有體重下降,沒食慾,醫生才會決吾決定幫兔兔驗血
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
兔兔近照

仲未諗到幫兔兔改咩名
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
依家暫住係男友家,由我同男友一起照顧,等兔兔好返後,做埋絕育就會帶佢返屋企....
所以呢段日子可能會好多時都吾係自己屋企

小白囡囡就話: 媽咪成日都吾係屋企,吾理我拉,好嬲牙!!!

我就話: 吾係牙,媽咪好錫囡囡b咖,吾好嬲我拉

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我家大小姐
IMG-20130328-WA0005_副本.jpg IMG-20130321-WA0015_副本.jpg
MIA 2013-4-7 03:55:51 AM
Carman 發表於 2013-4-5 01:32 AM
八掛下
Dr. Betty返左黎咩?我仲唔知添XD

Dr.Betty有冇出國,我就吾知
不過果日真係佢幫兔兔睇病
MIA 2013-4-7 03:57:27 AM
idyidy 發表於 2013-4-5 11:21 AM
...希望阿dee早日康復..健健康康...可以同家姐一齊玩啦.....

哈哈!我都想不Dee快d好返
MIA 2013-4-7 04:14:47 AM
raywong521 發表於 2013-4-5 12:45 PM
祝阿dee身體會越來越健康

等我得閒都過玩具反斗城睇下先

多謝多謝
MIA 2013-4-7 04:17:56 AM
DomDomPig 發表於 2013-4-6 12:40 AM
Dee Dee,你要快d好返,聽教聽話呀

多謝,我都想佢快d好返!
聽話......就一時時拉
Kayi 2013-5-17 03:24:00 PM
MIA 發表於 2013-4-7 03:55 AM
Dr.Betty有冇出國,我就吾知
不過果日真係佢幫兔兔睇病

呢個betty唔係之前個個betty啦.. 呢個叫 Dr Betty Cheung
舊個個叫Dr Betty Chan
crystal55445 2013-6-11 07:25:01 AM
我要比個"like"你,你超有愛心{:soso_e102:}

快速發帖