1P 幣
頭先我返屋企,發現兔兔好似受驚咁係籠入面周圍走,於是我諗住放佢出黎自由行啦,點知佢出到黎亂衝亂撞,更加覺得佢唔正常,所以即刻抱住佢,抱左好耐佢先稍為平復,究竟係咩事呢?從來未試過咁既情況,好擔心啊!

wesky 2013-5-1 10:47:07 PM
會唔會係開心跳兔仔舞??
Funny媽 2013-5-1 11:12:12 PM
我見過佢開心跳兔仔舞個樣,同今次完全唔同,所以我覺得佢今次係嚇親,好彩依家佢情緒穩定左,又開始肯食番野,依家先放心d咋!
wesky 2013-5-2 12:32:27 PM
Funny媽 發表於 2013-5-1 11:12 PM
我見過佢開心跳兔仔舞個樣,同今次完全唔同,所以我覺得佢今次係嚇親,好彩依家佢情緒穩定左,又開始肯食番 ...

無事就好, 可能唔知俾咩聲嚇親都唔定
daibobo 2013-5-2 01:26:01 PM
正常黎講, 驚既時候, 兔兔係會卷埋一舊, 耳仔貼背, 眼珠可能會少少突出, 再驚D仲會尖叫 ....
Funny媽 2013-5-2 05:53:07 PM
就係隻眼珠有突出,所以我覺得佢受驚,可能本身佢已經好細膽,日日同佢玩完入番個籠都會震成個鐘,所以今次受驚會咁大反應啦!其實兔仔點樣先可以大膽d呢?
all_loving_it 2013-5-4 12:07:57 AM
Funny媽 發表於 2013-5-2 05:53 PM
就係隻眼珠有突出,所以我覺得佢受驚,可能本身佢已經好細膽,日日同佢玩完入番個籠都會震成個鐘,所以今次 ...

下???  你同佢玩完會震一個鐘, 你同佢點玩?  係咪佢根本唔想玩?
Suzanne 2013-5-4 12:21:51 AM
我隻兔仔開心興奮果陣都係亂衝亂撞WORRRRRR

你隻兔仔係咪唔喜歡同人接觸? 點會玩完震成個鐘??
Funny媽 2013-5-4 08:58:46 AM
佢逢親自由行完返入籠就會震,就算我地無同佢玩,佢自己出黎行下跳下,佢都會震!但係佢都肯比我地抱佢既,不過就唔鍾意我地反轉佢囉!
kazas 2013-5-7 07:08:26 AM
Funny媽 發表於 2013-5-4 08:58 AM
佢逢親自由行完返入籠就會震,就算我地無同佢玩,佢自己出黎行下跳下,佢都會震!但係佢都肯比我地抱佢既, ...

點樣震??呼吸急速??
係咪熱呀?
kazas 2013-5-7 07:12:37 AM
我隻兔兔都會唔係跳兔仔舞既亂撞,但通常佢亂撞都係有原因,例如要你執籠/換廁所/加草加糧/或者悶都會

你要細心留意下,隻隻兔都唔同。
但如果你話震就答唔到你,你意思係兔兔氣喘嗎?

Insomniahk 2013-5-7 11:45:48 AM
你知
講出來啦
Funny媽 2013-5-7 08:50:40 PM
咁可能佢悶啦!因為我地夜晚先放佢出黎。佢係又有震又有喘氣,所以佢依家出黎自由行,我地都任佢自己跑下跳下,希望佢覺得輕鬆d,盡量唔好有壓力啦!

快速發帖