我隻兔兔大得好快,買左返黎個半月就已經唔夠位訓,所以決定幫佢換個大d既籠
我已經跟返原本個籠既setting擺位
但係佢仲周圍去vivi同屎屎
搞到我而家不停一見到屎就即刻持起放返入廁所俾佢睇
但佢仲係不停咁係廁所出面大小便
點算呀?
請指救
Suzanne 2013-5-7 12:46:52 AM
KARYLIN 發表於 2013-5-6 10:27 PM
哦.
咁,我應唔應該轉入房好?雖然都係同一間屋,但佢會唔會難適應個位置,同埋等到個奶奶走左之 ...

我同意總理媽意見呀!!

趁你奶奶未黎之前,提早比你兔兔適應下係房生活,唔好等奶奶黎先做,兔兔需要時間去適應。同時,要留意下天氣,如果間房係熱同焗,要開下冷氣啦!

講到兔仔會唔會因為轉來轉去而唔適應,可能會發生,不過都係需要時間,但對佢黎講都係同一個環境,未必會太差的。

BTW,我都唔明白點解奶奶們咁唔喜歡兔兔>.<
KARYLIN 2013-5-7 08:08:41 AM
all_loving_it 發表於 2013-5-7 12:14 AM
既然你奶奶咁既情況, 真係無法, 你最好都係將兔兔移居入房, 唔係你出左街, 佢可能會嚇親兔兔, 你早少少搬 ...

知道,咁睇下早點將妹妹放入房適應下先,希望這幾個月可以平安渡過!謝謝!
KARYLIN 2013-5-7 08:17:04 AM
Suzanne 發表於 2013-5-7 12:46 AM
我同意總理媽意見呀!!

趁你奶奶未黎之前,提早比你兔兔適應下係房生活,唔好等奶奶黎先做,兔兔需要時間去 ...

如果搬入房我諗冷氣要開了,因為房比較熱,無對流風,但好似委屈了妹妹

係呀!我都唔明,有次無端端上黎屋企,之後又話阻地方,又話d草臭青,又問我乜冇敏感,跟住佢自己係到扮咳左幾聲,佢依d舉動好黑人憎,之後本來一星期見佢一次既之後都唔去見佢,因我真係好嬲佢。
Insomniahk 2013-5-7 11:43:54 AM

W.U.L.{:soso_e102:}

快速發帖