1P 幣
邊隻牌子鼠糧最健康?
Alex? Oxbow? Maziru ?

最佳答案

VeraC 查看完整內容

我之前都搵過相關資料 應該OXBOW同MAZIRU最好 (根據營養比例,我懶,只記牌子) 又記得有人話MAZIRU香過OXBOW(我自己就餵OXBOW,無試過MAZIRU) 雜糧就一定唔好。
VeraC 2013-5-15 04:17:08 PM
我之前都搵過相關資料
應該OXBOW同MAZIRU最好 (根據營養比例,我懶,只記牌子)
又記得有人話MAZIRU香過OXBOW(我自己就餵OXBOW,無試過MAZIRU)
雜糧就一定唔好。
cherry1025 2013-5-15 11:23:33 PM
其實,隻隻牌子也健康,也有無糖鼠糧,不過要看鼠愛食那一隻囗味,有人選無糖糧,怕鼠食水果糧,怕肥,,,至緊試下你的鼠,迎合那種囗囗味~^°^
倉鼠仔仔 2013-5-16 09:56:41 AM
VeraC 發表於 2013-5-15 10:51 PM
我之前都搵過相關資料
應該OXBOW同MAZIRU最好 (根據營養比例,我懶,只記牌子)
又記得有人話MAZIRU香過OX ...

唔該! 咁我換返做 Oxbow/Maziru 啦
倉鼠仔仔 2013-5-16 09:57:53 AM
cherry1025 發表於 2013-5-15 11:23 PM
其實,隻隻牌子也健康,也有無糖鼠糧,不過要看鼠愛食那一隻囗味,有人選無糖糧,怕鼠食水果糧,怕肥,,, ...

最緊要營養均衡,唔易痴肥 ^^
3Q
cat94216 2013-11-5 09:55:33 PM
AGREE
MAZURI同OXBOW最好
不過MAZURI蛋白質高岩1歲下既鼠鼠,
1歲以上就更岩多fibre既OXBOW

快速發帖