1P 幣

大家喜歡瞢瞢嘅消暑用品嗎?
我用了usb缐的風扇及用發泡膠保持冰種的温度真的有用呢!
瞢瞢都似乎好喜歡呀!

wesky 2013-5-16 10:02:59 AM
我冰種加風扇
屋企地板用瓷磚,好涼

BTW 你個籠似乎偏細,天竺鼠用就okay
Insomniahk 2013-5-16 03:11:29 PM
good trick
瞢瞢 2013-5-16 08:31:18 PM
Wesky瓷磚可響邊買?我見到有D冰涼坐墊有用的嗎?
瞢瞢現在似乎適應了我家若轉圍欄會好些嗎?
Insomnia thz u ar
wesky 2013-5-16 09:19:21 PM
瞢瞢 發表於 2013-5-16 08:31 PM
Wesky瓷磚可響邊買?我見到有D冰涼坐墊有用的嗎?
瞢瞢現在似乎適應了我家若轉圍欄會好些嗎?
Insomnia thz ...

轉圍欄 okay 啊, 我都建議, 個籠可以留黎擺草同做廁所~
瓷磚係原本鋪地板既建材, 你可以試下買雲石, 建材鋪有
冰涼坐墊 = 水墊? 一咬就穿, 唔好買
瞢瞢 2013-5-16 10:03:11 PM
好我會再觀察多兩星期瞢瞢先!
但我想問圍欄高度要多少因佢可跳得好高呀!建材店是只去買兩塊雲石地磚就可以還是家的地磚以可?(若用圍欄)?
同埋我想問若用了圍欄地方大了那冰種點算?要放很多??
wesky 2013-5-16 10:36:54 PM
瞢瞢 發表於 2013-5-16 10:03 PM
好我會再觀察多兩星期瞢瞢先!
但我想問圍欄高度要多少因佢可跳得好高呀!建材店是只去買兩塊雲石地磚就可 ...

如果兔兔跳得高就買高d, 我隻波唔跳既, 係旺角q兔 200蚊就有
用圍欄, 兔兔出黎訓, 屋企地磚都夠~ 可以唔買雲石~
冰種只要放一個位置, 兔兔熱就會自己訓係側邊
瞢瞢 2013-5-16 11:28:49 PM
但冰種會5會好快溶?
你放冰種及風扇可維持多久?(因圍欄範圍那麼大我10:30am出門到9:00pm回家,會否不夠(我真的怕瞢中暑呀)我已用最大的冰種。還有更令我放心的方法嗎?(除了開冷氣,因我家老爺有微言)
raywong521 2013-5-17 12:30:59 AM
買圍欄兔兔會住得舒服好多~同埋通風會比籠好

兔兔覺得熱會捱住舊冰種,屋企係地磚既話,連附近果小小位都會涼d,兔兔會知邊度涼~

通常都會張舊冰種放係個鐵盒裡面
瞢瞢 2013-5-17 12:59:06 AM
好。謝謝你
wewewetwet 2013-5-20 11:07:53 PM
冷種那裡有得買?我上網找了很耐{:soso_e101:}
billlo88 2013-5-21 10:23:25 AM
wewewetwet 發表於 2013-5-20 11:07 PM
冷種那裡有得買?我上網找了很耐

實惠和日本城都有,實惠有唔同公司出品選擇。
瞢瞢 2013-5-21 01:04:16 PM
Wewe實惠貴少少日本城平D,
但要買大size. 呀買多幾個
因我用兩舊大一舊細加風扇仔也不夠 用了四舊大兩舊細就好了很多
smallpotatofung 2013-5-25 07:23:09 AM
你可以學我咁買個大水樽放入冰箱雪一晚之後放入籠的一角, 佢會走埋去坐係隔離架
瞢瞢 2013-5-25 07:23:28 PM
牠乖乖所以已轉用圍欄了

快速發帖