不是用爽身粉就可以了?
kazas 2013-6-14 02:03:42 AM
Insomniahk 發表於 2013-6-11 03:21 PM
don't be stupid liked a child
they like warm water in winter
and cold water in summer

難得咁耐無上黎發問,唔好下下一黎話人STUPID先,
我有你咁聰明就唔洗發問啦,你講既有腦既都知既,唔通夏天飲滾水冬天飲冰水咩
但即是應該沖涼定唔沖涼呀?用咩水去沖呀?沖完用風筒吹乾嗎?咁風筒又應該用冷風定熱風呀?
沖涼係好事定唔係好事呀?會唔會有機會有咩影響呀??阿高級會員還望你為我STUPID地分享下高見啦...

wesky  唔駛理佢  2013-6-14 08:53:34 AM
billlo88 2013-6-14 10:05:46 AM
kazas 發表於 2013-6-14 02:03 AM
難得咁耐無上黎發問,唔好下下一黎話人STUPID先,
我有你咁聰明就唔洗發問啦,你講既有腦既都知既,唔通 ...

我相信 Isnomniahk 只是針對片中兔主行為,並非話post 這段片的兔友。難得有話題,大家討論一吓。
yancyan520 2013-6-27 04:59:21 PM
其實我以前細過都試過幫兔仔沖涼
o個時養中國白兔,因為佢o個時成身都係屎同埋尿
唔洗干淨唔得,o個時邊有話咁多照顧兔仔既資訊
但係大原則係要用暖水,耳仔眼仔唔入得水,店水都唔得
同埋沖完要即刻吹干,要完全干唔好俾佢食番沖涼o的水
加上成個過程,兔兔會極力爭扎,o個時係我同爸爸一齊去做

快速發帖