1P 幣
我的兔兔今年3歲
前陣子因為出血看了馬醫生發現子宮有腫瘤需要做手術
本來安排今天在馬醫生那裡做手術
但驗血後發現貧血指數只有14
所以不能做手術

急需要找3kg以上的兔兔捐血
我的朋友拒絕了我,兔協也沒有健康的兔兔可以幫到我
請問有誰能幫幫我嗎?
我真的很心急,我不能眼白白看着囡囡流血越來越衰弱
請求能幫忙的人幫幫我
我會支付所有醫療費

kazas 2013-8-20 06:16:37 PM
TuenZi 發表於 2013-8-20 06:13 PM
我Whatsapp了您,能收到嗎?

我睇到前面小小,但後面睇唔到,因為個電話懷左。
你今天暫時SMS住我先,或者係呢度PM我都可以。

我等左你電話好耐,所以打去DR.MA度叫護士幫我代為聯絡你。
syt174698 2013-8-20 07:14:20 PM
依家兔兔點樣?好擔心呀,快D有好消息啦。
TuenZi 2013-8-22 12:18:43 PM
團子順利配血成功,更順利完成手術了!!!!
真是要多謝各位兔爸兔媽的支持與鼓勵
團子已回家休養了
醫生及姑娘都說她是隻很有個性及脾氣的大小姐
大小姐現在發脾氣不肯食藥也不肯吃草粉
我會努力呵護她,要重奪她的信任的
Holiday 2013-8-22 02:10:36 PM
太好啦,等到好消息, 希望團子快些康復, 健健康康成長, 加上這個討論區真係有很多熱心,愛心的兔媽和兔爸.....唔知可唔可以有空的時候分享一下兔仔點樣配血和有無分血型和兔仔點輸血的經驗?
團子加油乖乖吃藥和吃草粉呀!  
還肥仔一個公道 2013-8-28 03:29:20 PM

你既團子好好彩,我既肥仔就無咁幸運...比呢間醫院拖延時間...最後死左....仲唔肯認錯.....
請求各位爸爸媽媽去我post度發言...
http://petkd.net/thread-24476-1-1.html

萬分感謝!!!!
Carly 2013-9-7 11:06:19 AM
sorry我都想幫你但兔兔唔夠重
Sugami 2014-7-22 03:30:52 PM
waiwai220 發表於 2013-8-13 10:32 PM
無問題啦
馬醫生都話過我兔兔會係好好既捐血者咁幫到一定幫
你睇下聽日點啦

我的垂耳兔1.6kg, 9歲, 因為受細菌感染而嚴重貧血, 昨晚血球指數跌至16, 急需輸血, 可救下我們ma?萬分感謝
Sugami 2014-7-22 03:35:09 PM
nenechin 發表於 2013-8-15 11:12 AM
我隻是獅子兔, 約四磅, 四歲, 有需要點聯絡?

我的垂耳兔1.6kg, 9歲, 因為受細菌感染而嚴重貧血, 昨晚血球指數跌至16, 急需輸血, 可救下我們ma?萬分感謝
Sugami 2014-7-22 03:35:31 PM
nenechin 發表於 2013-8-15 11:12 AM

Sugami 2014-7-22 03:36:35 PM

Insomniahk 2014-9-10 02:52:46 PM
雖然你有壞朋友
但係這裡有這麼多好人
祝好運

快速發帖