1P 幣
因為小弟新手,我買錯左拉櫃腳底有洞的籠,醫生話會整親腳。以為日本野一定好d,蠢左。

1. 我而家用住尿片墊住先得唔得?(好重皮呀~但驚會整到佢腳仔無計啦)比佢踩番有洞膠板會唔會好傷?

2. 另外兔仔唔識去廁所,周圍柯,用尿片會唔會up住佢腳仔架?

3. 同埋請問咁樣擺位有無錯?

4. 如果真係唔用廁所,有無其他方法代替?(我自己就諗緊拎走廁所個鐵放D紙粒入去唔知可唔可行)

照片 (3).JPG

最佳答案

Dallask 查看完整內容

請問你隻兔兔係咪純種侏儒兔?如果唔係的話,兔兔會大得好快,所以最好都係換過個籠,呢個籠太細啦 暫時可以先去買alice嘅"爽健底板"腳墊用住先,始終尿片太薄作用不大 我隻兔兔剛到家時唔願用廁所,我攞走個鐵絲網佢先識去,我見佢學識咗先再放番個網落去,不過每兔仔個性都唔同,唔知你隻兔兔用呢個方法得唔得呢 ...
Dallask 2013-12-3 01:11:19 PM
請問你隻兔兔係咪純種侏儒兔?如果唔係的話,兔兔會大得好快,所以最好都係換過個籠,呢個籠太細啦
暫時可以先去買alice嘅"爽健底板"腳墊用住先,始終尿片太薄作用不大
我隻兔兔剛到家時唔願用廁所,我攞走個鐵絲網佢先識去,我見佢學識咗先再放番個網落去,不過每兔仔個性都唔同,唔知你隻兔兔用呢個方法得唔得呢
kellychan007 2013-12-3 03:22:16 PM

2. 另外兔仔唔識去廁所,周圍柯,用尿片會唔會up住佢腳仔架?
==> 未識去廁所之前, 我都係用尿片, 怕p住佢腳仔的話, 唯有換密D尿片.
我有買幾塊便便地既地氈(吉之島, 十零蚊一塊)更換鋪, 我見有人用毛巾鋪
Dylan 2013-12-4 12:22:27 PM
我以前都用 Manukan 有櫃桶格底籠同埋有格網既厠所, 後來 bB 生咗腳枕仔甩毛生唔返, 嚴重既會變腳瘡會流血嫁.不如你買個平底籠啦, Jolly 同 Alice 都平架, 好過用尿片呀. 我係放養既所以用緊 Alice 細碼平底籠 $190, 拆咗個門, 無比厠所, 用緊 Cat's Best 做 bedding 好吸尿, 草草同菜菜都放起籠入面比佢食, 無用草架之後 bB 5 洗企高拉扯 D 草出來, 食得禁辛苦, 食多咗好多草草
ak12345678977 2013-12-4 01:19:51 PM
Dallask 發表於 2013-12-3 01:11 PM
請問你隻兔兔係咪純種侏儒兔?如果唔係的話,兔兔會大得好快,所以最好都係換過個籠,呢個籠太細啦
暫時可 ...

惦呀!一拎走個網佢識去尿尿了,不過屎仲有d會係外面!謝謝
ak12345678977 2013-12-4 01:21:04 PM
Dylan 發表於 2013-12-4 12:22 PM
我以前都用 Manukan 有櫃桶格底籠同埋有格網既厠所, 後來 bB 生咗腳枕仔甩毛生唔返, 嚴重既會變腳瘡會流血 ...

我屋企好細放養唔到,唔係好明,Cats best 可以比兔仔直接踩?唔驚佢清潔手腳時食落肚?
Dylan 2013-12-4 02:12:50 PM
ak12345678977 發表於 2013-12-4 01:21 PM
我屋企好細放養唔到,唔係好明,Cats best 可以比兔仔直接踩?唔驚佢清潔手腳時食落肚? ...

當然可以直接踩啦, 手仔腳仔唔怕 chi 到嫁, bB 口痕都會食松木砂嫁, 不過吾會食得多姐

快速發帖