兔兔性別問題

miko127 發表於 2015-02-03 15:43|來自手機|顯示全部樓層|倒序瀏覽|打印
1P 幣
我三個月之前買左隻兔女(店員話)白色嘅,  琴日就買左隻兔男(都係店員講)灰色嘅。琴日返到屋企俾佢地嘗試接觸個時 白色個隻成隻騎左上灰色個度 宜家想問下佢地究竟係男仔定女仔 麻煩你地幫下我丨 1422949385939.jpg
白色
灰色

Dallask 2015-2-4 08:33:04 AM
睇相應該係男仔。樓主想繁殖兔BB?
miko127 2015-2-4 08:42:08 AM 來自手機
Dallask 發表於 2015-2-4 08:33 AM
睇相應該係男仔。樓主想繁殖兔BB?

就係唔想 宜家分開佢地兩個籠 但係如果放晒兩個出黎玩驚會有左兔bb 請問係咪兩隻都係男?
hh0 2015-2-4 11:36:37 PM
2隻都似係囡囡,兔兔幾大?佢地un un 既動作有時係代表地盤意識,要做老大,同性亦會互un,所以未絕育之前最好分開養,避免打交
miko127 2015-2-5 08:52:28 AM 來自手機
hh0 發表於 2015-2-4 11:36 PM
2隻都似係囡囡,兔兔幾大?佢地un un 既動作有時係代表地盤意識,要做老大,同性亦會互un,所以未絕育之前 ...

白色個隻差不多七個月 灰色四個月。。兩隻都見唔到有睪丸 如果係男嘅七個月係咪已經見到有蛋蛋㗎啦?
Dallask 2015-2-5 10:54:31 PM
我自己就有一男一女,第一張睇得唔清楚,第二張我幾肯定係女仔。如果係男仔的話,按下去會好明顯咁彈一條出嚟。
不過你新買嗰隻兔兔幾大?如果兩三個月的話可能性徵唔明顯睇唔出,我隻男仔兩個月大嗰陣去俾Dr.Ma睇過,佢都話年紀太細睇唔出。無論同性定異性都應該分開養,同性會打架異性會繁殖
hh0 2015-2-6 07:35:41 AM 來自手機
miko127 發表於 2015-2-5 08:52 AM
白色個隻差不多七個月 灰色四個月。。兩隻都見唔到有睪丸 如果係男嘅七個月係咪已經見到有蛋蛋㗎啦? ...

快速發帖