今日系炎熱既日子
我帶佐佢出去玩
佢試過系高空跌落黎
佢個時驚到成身吾旭
但過佐一陣就無野
又旭番
但系我番到屋企
我拎佢出黎玩
我同佢玩佐一陣
佢突然好乖
坐定定
我拎佢上手
佢只系反肚對著我甘坐系到
佢仲味死架!!
甘我就拎佢入房
將佢放系被上面
佢都系好乖
反肚對著我甘坐系到
突然佢隻眼想合埋
我以為佢想訓教啦
點知佢柯佐d黑色液體之後就死
我點旭佢
佢都無反應
佢成身彊硬哂
佢旭都吾旭
氣色都無

佢死佐之後
我好自責
因為有人同我講有可能系系高空跌落黎個下正死佐
我喊佐好多日
我而家仲喊緊
我一直都當佢系我朋友
我系咪好衰??
wesky 2009-7-11 10:46:11 PM
倉鼠唔知自己離地下有幾高
你應該係陪佢玩 而唔係玩佢... 咁高跌落黎無事可以去買六合彩
雖然佢地係細細粒, 但唔代表唔駛顧及佢地既安全!
依家最高三十六度, 如無必要 (睇醫生), 請勿帶鼠出街, 就算帶, 都要做下防暑措施
每個人都有錯過, 最重要知自己錯係邊, 經一事長智
小露保 2009-7-11 10:56:45 PM
2# wesky

經呢件事
我下次再養倉鼠時
我會好小心
我而家每一日都系本簿到寫低我要同尤B女講既野
我一見到佢D相或者諗起
我就會系到喊
怪我自己點解要甘做
aR婷 2009-7-17 05:11:38 PM
:066::066:黑色液體:066::066:
咩黎ga?
Cwopqa 2009-7-18 02:11:21 PM
唔好唔開心啦...
佢在天上一定生活得好開心...
你當E次係一個教訓...
經一事, 長一智
poliarma 2009-7-19 06:17:26 PM
你事後知道自己既唔岩!甘下次唔好再對d小動物甘樣la..
我地要顧及小動物既感受!!佢地係唔識得講野傢..唔識得表達自己既感受傢..所以我地對佢地要好好好細心!
就憑我地同埋佢地之間既感覺去感受佢地需要既野~好好愛錫佢地!!
唔好意思..有感而發~~唔好甘傷心啦你都!~~~
佢會原諒你傢~~^^~

快速發帖