我本來養左兩隻小銀狐{一男一女}
住系16號籠到;
兒家生左3隻BB{兩隻戒左奶,一隻生左1個禮拜多d}
{我驚鼠媽媽會繼續生`因為佢個肚仲好大好肥甘!}
所以諗住買新倉鼠籠`!
我諗住買4號籠/24號籠;
因為呢2個都可以將佢地分開養;
甘就吾洗繼續生BB;

-你地覺得甘樣好吾好?
-或者用另外一種倉鼠籠?
-4號籠/24號籠可以系邊到買?
-如果買左呢兩個其中一個`可以將鼠鼠(鼠爸,鼠媽,3隻鼠BB)點樣安排?
{如果用4號籠`我諗住一層一隻;24號寵就用塊版隔住佢地}
-如果照上面甘分`16號籠又可以點樣分呢?
p.s.我淨系買多一個籠`加埋舊果個就有2個喇:>

真系吾該晒你地*v*!
741582 2009-7-27 06:26:13 PM
4號或24號吾錯呀?幾好4號你去i love rxbbxit睇睇可能有,就算冇都會有類似既籠。i love rxbbxit D籠好多超靚。4號同5號就見得多24號靚牌子黎架?之前有人post過24號上來。小草妹賣係2手貨50蚊。不過冇屋仔同快版。去金魚街d寵物店問下有冇24號既ab雙子籠
Tommy123 2009-7-27 06:36:46 PM
24 號 AB 雙子籠   ,  跟籠已經有網俾你隔開 2 隻鼠 =)

已經清潔比 4 號 PETHOME 籠易洗 ~ 又平 D

有能力買 2 個丫  佢地住得舒服 D 架 ; )

* 各大 PETSHOP 有得賣 , 大約 $ 118
Winnie 2009-7-27 07:57:55 PM
其實你會不會考慮每隻一籠?因為就算4號籠你也要每層有水樽&食物盆,而且洗籠時也要分開鼠鼠以免乘機交配。而24號籠分開後每邊的地方很小,鼠鼠的活動空間不夠的,此籠的設計是用作鼠鼠交配前先試試他們是否大家也在發情期,如果ok就拿掉板子,這籠不是供鼠鼠長住的。
如果真的要2選1,我個人認為4號籠較好,比較大些。
2款籠在「我愛兔」都有賣。
0772 2009-7-29 01:06:08 AM
仲有d鼠b係諗住點.
鼠b大左又會繼續生.
買21號果個都ok嫁.
有2層,易清潔.
而家得3隻鼠b快d分籠啦.
介晒奶開晒眼就要分籠啦.
係"i love xxxxxx"98咋.
hoho93 2009-8-6 01:03:52 AM
16號或21
號吾錯呀...................................
vincent 2009-8-6 06:50:10 PM
4:055::055::055::055:
dicksonkong 2009-8-7 11:50:30 AM
bubblesshan 2009-8-8 11:13:39 AM
4號唔錯喎~:057::057:
嫣嫣;) 2009-8-8 03:56:19 PM
4號唔錯架!
可以分開!
androgynymc 2009-8-12 08:24:11 PM
你d相係邉揾?@@
1-3 7-11 20 23 31未見過 但有d好靓:p
4 5 32幾好
戀愛終止 2009-8-21 04:23:01 PM
個個都好牙:

謝謝分享...........................
hoho93 2010-1-11 10:05:10 PM
1號或30號吾錯呀?
hochun999 2010-3-18 08:10:04 PM
4號拉 不過清洗有d難
drumlouis 2010-3-24 09:28:15 PM
我係新手啊- - 我成日見d人提起 PET HOUSE
我想知其實呢間野係係邊咖....??
因為我見D寵都好令
同埋有冇人可以介紹下邊度D寵多款D啊??

快速發帖