1P 幣
我想養一隻花栗鼠呀...我睇左好多文章...
果d都話香港係無得買花栗鼠...咁我可以係邊度買到佢?
咁佢大約幾錢到...網上面果d花栗鼠大約幾錢倒?
:054: 感恩
wesky 2009-8-6 07:53:21 PM
一般 $300-$600
市面無得賣, 只能夠買人地繁殖果D
無情 2009-8-6 08:03:22 PM
一般 $300-$600
市面無得賣, 只能夠買人地繁殖果D
wesky 發表於 2009-8-6 07:53 PM

唔該哂...係咩網多數有呢?:067:
wesky 2009-8-6 08:49:37 PM
uwants
無情 2009-8-6 09:22:31 PM

咁底材係咪用廚房子就得?
只食葵花子得唔得嫁?
我會間中餵下香蕉等 蔬菜
餵既食物要 咩較多 咩間中呢  :067:
wesky 2009-8-6 09:38:08 PM
廚房紙都得,  木糠紙粒都ok
糖份較高的如香蕉, 每星期一兩次, 每次一小塊為間中 @@

http://zizi-land.info/thread-1042-1-1.html
花粟鼠糧混合了玉蜀黍、花生、葵瓜子、小麥、豌豆薄片、松樹果仁等。牠們也會吃:花生仁(很多人喜歡看牠們剝花生)、乾的或新鮮的香蕉、胡蘿蔔、乾杏仁、蘋果、豌豆、甜玉米、葡萄、動物零食、蒲公英(葉和花)、草、蒼蠅、小雞/鳥、黃瓜等等。
無情 2009-8-6 10:46:25 PM
權限 20 可copy嗎 ? :011:
wesky 2009-8-6 11:23:05 PM
改左做 權限 10   睇得~ ^^
無情 2009-8-7 09:01:46 AM
8# wesky

唔該哂 咁邊間寵物店多數有岩花栗鼠既籠
一般寵物店有無花栗鼠糧嫁 ? :036:
無情 2009-8-7 01:53:00 PM
無花栗鼠糧咁應該餵咩糧比佢食 :026:

快速發帖