養左1年左右啦...佢好鐘意訓...夜晚都成日訓..^^
琴日DIY左個籠俾佢..係呢度GE版友POST 度見到GE..照版整左個..原來用界刀整果個四方籠好鬼難GA..
今日薯仔搬左入去啦~~

我訓緊覺啊..唔好嘈我>.<

我訓緊覺啊..唔好嘈我>.<

已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 2 精品文章

總評分: P 點 + 2   查看全部評分

bu1210 2009-9-12 10:27:09 PM
哇 好靚啊 :060:
我想知門口位點整架 :040:
雪(3 2009-9-12 11:17:14 PM
好方便...但可否教教我點整門果啲位?:054:
Vicky 2009-9-12 11:44:32 PM
你會唔會係上蓋加塊野蓋住佢架?
小心佢爬上籠門之後逃走呀~
q1w2e3r4 2009-9-13 12:00:16 AM

1.用燒熱GE螺絲批就可以響膠箱整窿,用索帶索好個鐵門(唔好太緊..唔是度門會勒得太實)個鐵門是個舊籠籠頂部份,用索帶索好就OK~個門扣仲未諗好點整,用個夾夾住先
2.個邊界爆左..>.<SO 用文件夾個夾邊(大家知我講咩架哦:?)一開2套入去,用燒熱GE螺絲批響膠箱整窿,用索帶索好
我呢個箱有蓋GE..放心..唔會走^^

索帶,5金鋪有賣

索帶,5金鋪有賣

個門扣仲未諗住點整好..用個黑夾夾住先

個門扣仲未諗住點整好..用個黑夾夾住先

呢個就是文件夾可以拎出黎果條邊一開2而成的..

呢個就是文件夾可以拎出黎果條邊一開2而成的..

整完個小窿就用索帶索好個鐵網

整完個小窿就用索帶索好個鐵網

wesky 2009-9-13 12:30:18 AM
唔錯喎
仲有門口入 TIM
aR婷 2009-9-13 10:06:22 AM
薯仔成粒糯米'次'咁~
好得意呀XD
poliarma 2009-9-13 12:15:28 PM
q1w2e3r4 好有創意呀!!
成本又便..地方又大....鼠鼠又住得開心~~
叫薯仔個名好搞笑~~
androgynymc 2009-9-13 01:01:51 PM
wow我都想照你口甘整門!
但個門係咪籠拆出來!?:057:
q1w2e3r4 2009-9-13 05:20:15 PM
9# androgynymc

是啊~~個籠廢左啦..另外今日加左條梯俾佢..都是響舊籠度CUT出黎GE~

鼠鼠炒車轉飛左...^.^

鼠鼠炒車轉飛左...^.^

加左條梯仔俾佢~~

加左條梯仔俾佢~~

bu1210 2009-9-14 08:14:28 PM
一條條既地下 小心卡到鼠腳 有潛在危險呢..
q1w2e3r4 2009-9-14 09:32:31 PM
11# bu1210

多謝你的提醒...不過佢都唔多上去..遲D 我會去加設D膠板俾佢GA 啦~~
0772 2009-9-14 09:41:34 PM
你好有創意啊;
好叻 (:
【細賢】 2009-9-15 05:47:46 AM
幾有心機整個門口比佢啵..隻小銀都so q@@"
gina 2009-10-13 03:52:29 PM
我隻小倉鼠都係叫薯仔呀xp

快速發帖