報紙

y__y 發表於 2010-04-04 13:35|只看該作者|倒序瀏覽|打印
有一陣子成日去買貓砂用,點知刺刺又成日R , 我自己又對D粉敏感 , 又貴...!
最後 , 成日派免費報紙 , 同事話好吸味 , 又平, 又環保
所以現在用左報紙 , 效果勁好 , 一包起就OK , 唔使用貓砂咁煩
我隻刺刺識去廁所 , 下層用報紙 , 上層放紙巾 , 十分推薦比大家的底材
因為報紙是有油墨 , 所以要用紙巾放面 , 冇哂D塵 , 又可以拎錢買其他野比刺刺
哈哈...佢又肥左!
wesky 2010-4-4 01:51:22 PM
油墨有毒, 儘量唔好用報紙啦 o.o
y__y 2010-4-4 02:06:23 PM
上下層 , 佢完全點唔到KA
小鈴 2010-4-4 03:26:16 PM

雖然掂唔到~但係我之前睇過話d報紙油墨係可以吸入0.0(可能因為有d揮發性的東西)..長期吸入會有影響的..不過最後決定權係你度..0.0..
asd26900200 2010-4-4 06:33:03 PM
最好唔好用報紙
因為報紙d墨水可能有害
最好唔好用
hh0 2010-4-4 11:06:48 PM
我試過用廚紙墊底, 有獸醫建議既
但隻刺好中意捐入去
晚上墊底第朝變成蓋面捐入去訓覺
完全做唔到墊底既效果
你隻刺唔搞D紙巾甘乖
不過報紙始終有油墨唔係太適合
一係改用全紙巾

快速發帖