小弟將會第一次養鼠鼠 ,
應該買邊種鼠鼠?
我應該買幾多隻 ?
我又唔想佢悶 , 買多d玩具定買多隻鼠鼠 ?
我第一次應該買咩籠呢
d籠邊隻幾好用有唔太貴 ?
咩牌子好用呢 ?
用品方面我應該一開始買咩 ? 買咩玩具 ?

小弟住天水圍 , 請問元朗 , 天水圍 , 屯門邊到有得買鼠鼠同用品?

唔該各位
drumlouis 2010-4-18 01:06:15 PM
15# lamzizi

so sad = =
我間房得3隻- - 我都覺得好多
佢間房成17隻 - -
仲要有隻熊仔- - 嚇死人 = =
lamzizi 2010-4-18 01:17:34 PM
16# drumlouis

咁佢係咪就黎冇位訓 :056:
我得兩隻, 兩個籠平排放台面, 台底放佢地D糧食同用品, 已經覺得間房細左 :043:
你地兩個真係愛鼠之人!
drumlouis 2010-4-18 01:44:21 PM
17# lamzizi

我係買左個架去放佢地個籠
我而家都覺得冇位- - 因為間房本身細
【細賢】 2010-4-18 09:10:01 PM
其實倉鼠d野有平有貴既..睇你想用幾多錢係佢地身上囉,,"

當然貴野就比較好啦..料又令d空間又大d..不過又唔係話平野冇好....真係要慢慢揀,,"

同埋新手最好養住一隻鼠先..同性/異性住埋一齊會打交/生bb...到時就唔敢想像..你唔信可以比個post你睇-0-"

我就建議你養小灰霸,小紫王,小銀狐..細鼠入面呢3隻品種算係最親人最乖..當然世事冇一定..要睇返隻鼠既性格,,"

仲有大把野未打..不過你問到先啦..我要去煮飯><"

快速發帖