我就黎買鼠鼠啦 , 依家搵緊位擺佢呀,

放鼠鼠在自己訪間既朋友可唔可以話我知

你地間訪有咩味 ?  會唔會有鼠鼠d便便味 ? 如果過幾日換一次木康 , 咁會唔會有便便味 ?

thx~
senoria 2010-4-29 08:30:59 PM
mug味都冇wor~
★呀紫☆ 2010-4-29 08:37:11 PM
勤啲換就冇味~
小鈴 2010-4-29 10:16:06 PM

其實只要你日日清緊佢d便便同尿尿都唔會有咩味...

你選擇果個位置有唔少野要注意..以下係我個人意見啦~註:我唔係專家= =""
盡量唔好放太近自己床~或者地下上面~
因為鼠鼠都鍾意挖黎挖去~如果放近床,有可能飛左唔少野去你張床~唔係幾衛生= =
我唔建議放地下~
因為近地下濕氣會比較重..食物易變壞~鼠鼠食左就唔多好...
而且冷空氣下沉...有時你係間房感受到可能涼涼地~但係地下ge鼠鼠可能好凍...
如果成日又開又關冷氣就更加要注意~因為溫差太大鼠鼠會好易病...
如果天氣熱開冷氣盡量慢慢降溫~一下子開到最凍~唔好話鼠~人都易病d...

另外你搵果個位置都有好多野要注意~
好似鼠鼠唔可以放係d比太陽直哂ge地方~近窗就唔好啦..
仲有係鼠鼠係夜晚活動的~你唔怕佢嘈親你ge~可以放係房...
michael0101 2010-4-29 10:25:39 PM
乜佢地會叫嫁咩 ?
小鈴 2010-4-29 10:28:53 PM

5# michael0101

叫就唔係叫~不過佢可能狂跑轉~咬籠果d~都會有聲..不過如果你用膠箱類應該就冇咩咬籠聲ge~個轉轉就要保養下law..如果用有水珠水樽都會有d聲@@都幾得意-v-
q1w2e3r4 2010-4-30 02:20:48 PM
唔怕佢夜晚跑轉轉同咪咬籠可以擺響房間
michael0101 2010-4-30 06:03:47 PM
如果我用"正"音水樽 , 轉 + 膠籠呢 ?

快速發帖