我養了一隻男的小露寶

已經預備好浴室和沖涼粉
試過把鼠鼠放在另一個盒子裡, 但是他不進去沖涼
把浴室放回籠子, 他又不進去...

請問有甚麼方法令他去沖涼??
還是他之後會自動沖涼的??
謝謝!!
q1w2e3r4 2010-6-5 05:49:20 PM
擺入去就得..佢慢慢會知點用..
cherrie615 2010-6-5 06:21:25 PM
回復 2# q1w2e3r4 的帖子

thank you!!
但通常要多久?
我見佢不停 "R"
我驚佢再唔沖會有皮膚病......

wesky 2010-6-5 07:06:02 PM
你可以用手撒少少係佢身上, 幫佢沖, 唔好撒到個頭就 ok
lela 2010-6-5 08:08:57 PM
有D小露寶識自己沖涼
有D小露寶要人help
cherrie615 2010-6-5 11:04:06 PM
回復 4# wesky 的帖子

知道了~ 唔該晒!!!

cherrie615 2010-6-5 11:05:11 PM
回復 5# lela 的帖子

我跟wesky的方法, 但我希望他可以學識自己沖!!!

lela 2010-6-6 08:24:04 AM
回復 7# cherrie615 的帖子

最好就係識自己沖
但我隻銀狐唔識自己沖
小鈴 2010-6-6 03:05:38 PM
我隻奶茶都係小露寶~初初佢都唔多識沖嫁~
初初都諗住試下擺d沙上佢身~不過佢真係郁得好快XD
之後佢慣左慢慢識自己沖@@
不過要放低佢係堆沙度一段時間~等佢冷靜下先-0-
cherrie615 2010-6-6 05:46:05 PM
回復 10# 小鈴 的帖子

哦~~ 我又試下你個方法~ 謝謝!!!
lela 2010-6-6 08:06:58 PM
檸啡 2010-6-7 04:58:19 AM
cherrie615 2010-6-7 12:43:07 PM
回復 11# lela 的帖子

hahaha~~ 希望我波仔都識!!!

lela 2010-6-7 12:46:24 PM
mee too
我都想我隻銀狐(cute 仔&cute 妹)
becky1244 2010-6-14 03:44:33 PM
我隻小露寶都係一開始唔識沖但係你擺係到耐d同試多幾次.....可能就得._.''

快速發帖