相信zizi有好多人都係讀緊書
咁大家有冇諗過以後做D咩
我就想做小提琴家(未必做到,但會努力XDD)
咁你地呢??
asd26900200 2010-12-12 06:48:18 PM
咁你要加油la!
我諗我過兩年D小提琴水平就可以達到標準
因為Juilliard係音樂U 來架
希望你 ...
lela 發表於 2010-12-12 04:11 PM

正係要英+音樂好?
數學果d唔埋?
入呢間洗唔洗筆試?
lela 2010-12-13 10:48:35 AM
正係要英+音樂好?
數學果d唔埋?
入呢間洗唔洗筆試?
asd26900200 發表於 2010-12-12 06:48 PM

據我所知
你只要post你個video去佢0個個website
之後D judge 就會睇
睇完之後會send D野俾你
但係要比100 US dollars做E個面試
你好似有興趣咁wor xdd
但係ngo都知有大把人入唔到

asd26900200 2010-12-13 02:03:19 PM
據我所知
你只要post你個video去佢0個個website
之後D judge 就會睇
睇完之後會send D野俾你
但係 ...
lela 發表於 2010-12-13 10:48 AM

唔係
我只係覺得奇怪同有d囂張
心諗:15歲就想入大學...
囧..冇可能
所以我就係咁問你憑d咩入去同埋問下間學校咩事
雖然間野正係得1科
但睇完你回答就覺得好深入
所以你要加油/起讀完中學後入讀(最好)
因為你話難入
咁樣會有多d時間加強自己

lela 2010-12-13 02:48:33 PM
唔係
我只係覺得奇怪同有d囂張
心諗:15歲就想入大學...
囧..冇可能
所以我就係咁問你憑d咩入去同埋問 ...
asd26900200 發表於 2010-12-13 02:03 PM

你講得好好
但係嗰間學校有人八歲就入到
佢可以話係天才,但越細個就會越易
同埋我真係超仲意0個間
其實佢地嗰邉(new york)17歲就係讀大學嘅age
讀完中學後入讀會有DD遲(18 or above)
聽完你講我會諗住16歲先試下XDD
let you see the University about Juilliard la
all about 演藝
http://www.juilliard.edu/target/prospective.html
asd26900200 2010-12-13 07:45:12 PM
你講得好好
但係嗰間學校有人八歲就入到
佢可以話係天才,但越細個就會越易
同埋我真係超仲意 ...
lela 發表於 2010-12-13 02:48 PM

佢地對細果d真係恰哂眼訓
間野同香港演藝學院差唔多(有音樂,演藝....)
但高級d
lela 2010-12-13 08:55:07 PM
佢地對細果d真係恰哂眼訓
間野同香港演藝學院差唔多(有音樂,演藝....)
但高級d
asd26900200 發表於 2010-12-13 07:45 PM

唔同lor
從嗰間出黎嘅人可以入不同嘅Orch/ or other kind
但香港演藝學院D人唔可以太揀( may be only HK)

BiBi 2010-12-17 09:15:26 PM
設計師!

快速發帖