尋晚返屋企發現鼠鼠無反應了, 好傷心
我見佢近肚至尾部既位置谷到好大好大, 我唔敢再詳細睇, 我怕接受唔到
我見佢流左好多血, d木糠染晒血, 我拿起佢, 見d血仲係鮮紅色, 明顯佢去左無耐, 佢等不到我了, 佢訓左係食物碗內就去了

我唔知點解, 從來都唔察覺佢有咩唔舒服, 前1晚仲見佢好似好精神, 可以食野又跑轉輪

我知鼠鼠壽命唔長, 但毫無先兆咁離開仲要好似好痛苦咁令我好傷心. 我仲以為佢會有2-3年命, 起碼老死我都有心理準備. 雖然只係養左佢短短1年但都有感情的. 佢咁樣走左我好唔開心
BiBi 2011-6-29 07:18:14 PM
唔好傷心la........
J.Milner 2011-6-29 07:31:59 PM
佢平時有沒d不正常情況...少少都無?
應該會有少少跡象的...
BiBi 2011-6-30 11:17:43 PM
                                           死因
•可能佢唔鐘意你比佢果款糧,下次養鼠買第二款糧啦!
•食物唔夠新鮮or乾淨
•被其他倉鼠打死
•居住環境唔適合佢
•空氣唔夠好
BiBi 2011-6-30 11:18:14 PM
                                           死因
•可能佢唔鐘意你比佢果款糧,下次養鼠買第二款糧啦!
•食物唔夠新鮮or乾淨
•被其他倉鼠打死
•居住環境唔適合佢
Cherrie 2011-8-27 09:14:31 PM
唔好傷心
Josephine 2012-3-25 01:07:43 PM
我個隻琴日老死左T-T
亞肥LOVE林夏麗 2012-4-2 07:55:46 PM
我好明白你嘅心情
我咸到第二日返學,D同學話我你咸黎啊?因為我咸到隻眼腫左
唔好傷心,佢一定明白你嘅心情嫁
佢會系上面保佑你
小笨笨 2014-6-29 04:57:11 PM
       小葵鼠尋找新主人
小葵鼠性格活潑,開朗
並沒有任何疾病或受傷
本人因家庭現況不適合飼養

小葵鼠資料如下:
年齡:2~3個月
體型:約一隻手掌大
價錢:$500(可議)
          (已包括葵鼠的日常用品)

在此冀望寵物愛好者能夠收養

有意請聯絡黃小姐63566470
或whatsapp/wechat(wk63566470)

不便之處,敬請原諒!

快速發帖