大家一齊分享下,
1. 兔兔所患的疾病
2. 看哪位獸醫
3. 醫藥費
3. 帳單詳細項目~ 如藥物, 手術步驟等

等其它人可以參考下~

絕育都計算在內~~

波波小丸
Dr Gerry 絕育費 $980
Revolution 一盒三枝 $240

takki26 2009-6-14 11:14:34 PM
琴日帶左毛毛睇e生啦
1 . Dr. Gerry
2 . 介癬虫
3 . 打針.食藥.藥水
第一次合共$$640
要打多2-3支針先會好反:067:
luckygirl1025 2009-6-15 08:02:07 PM
睇GERRY..真菌感染,,病症:甩毛+有皮屑,,
TOTAL: $690
包20日藥水+REVOLUTION一盒
clarayick 2009-6-20 09:38:06 AM
body cheak $160
chocolate301 2009-6-22 07:22:13 PM
Dr. Gerry Body Check +蝨...$550#^44^#
呀琳)) 2009-6-22 07:56:38 PM
DR.GERRY絕育 $950
kelvinkwan0719 2009-6-23 03:04:56 PM
1 . Dr. Yen
2 . 疥癬虫
3 . 打針.抗敏感藥,消毒藥水.藥水.

一共$520....未計之後3次打針:050:
wannabe 2009-8-5 01:09:35 AM
小兔腸停, 睇Dr Gerry:002:
(1) 照X-Ray, 打痲醉針睇後排牙齒狀況, 打營養針(因沒有進食24+小時)
(2) 費用:HKD1,050 (冇驗血)
(3) Total: HKD1,050 + HKD110(細草粉) = HKD1,160

*之前睇開Dr.Yen, 第一次睇Dr Gerry, 都少少貴, 不過做X-Ray呢啲冇嘢好講!*
TrianPO 2009-8-5 04:54:14 AM
系momo之前既主人帶佢睇開果間私家..既分店-00-!!!
果個e生,,!!!激死我,又唔識e既,momo 唔肯食草,佢又話ok,冇問題!!!..
搞到momo有下面果d後遺症t^t....(我知我都有疏忽,我都有錯..甘遲先發現到)
*剪門牙 + 肚仔痛 (打針,抗生素,吃藥) ~$8xx

後期申請左spca,之後都系睇一個女dr. (唔記得咩名,好似a字頭)
睇dr. 果陣mo仲未病發,我未發現到佢有膿[鈕].身體好似愈尼愈差...
*提子屎 (唔記得比左咩藥....)~$300

半個月之後到,我發現momo系甘流口水,下巴d毛比口水濕住,系甘甩毛,食野好辛苦,就連佢最愛既零食,都系搶住要.....但系都系食唔到t^t...因為太痛喇(諗返起都想喊..)摸佢既時候,愈摸愈feel到佢d骨....真系好驚><
*唔肯食野(發現有膿[鈕]之前) (抗生,止痛,維他命,草粉等等)~$5xx

果個dr. 話momo太耐冇食草,雖然門牙可以剪到,但系入面都有牙仔,太耐時間冇食草磨唔到入面,所以d牙愈生愈長,吉到牙肉,搞到發炎,生膿,因為情況嚴重,d膿留系果個位跟本就散唔到,同埋積系到都有一段時間,..有d變左[鈕], 迫住下顎舊骨,有小小骨折果類......唔講太多t^t...廢事離哂題/....\(但諗起真系喊哂出尼)
*做手術+藥果d  夾埋 ~$2000

手術後覆診
*dr .冇收我錢....

做完手術momo個[鈕]冇甘大...不過都仲系明顯t^^^^^t
但系呢..佢其實一開口就會正到下顎,一郁就會痛...跟本10成有8成既藥唔系流哂出尼就系喂唔到...做完手術..身體弱上加弱,不過見到佢跟自己飲返水,但要用碗比佢慢慢[甜]d水甘先飲到..不過甘樣已經好開心架啦...
momo手術前後 我冇返幾日學...差唔多24小時睇住佢,定時喂藥,又驚佢做完手術覺得 ..得自己一個唔開心....t^t我自己又驚一走開唔知會發生咩事,..又驚佢會抓個傷口 t口t!!!...  但系我偏又要頂唔住...入左房訓t^t...
第2朝我想喂藥既時候...間房變得好靜......

sorry.講左太多野t^t....太想momo喇......
總結...
*剪門牙 + 肚仔痛 (打針,抗生素,吃藥) ~$8xx
*提子屎 (唔記得比左咩藥....)~$300
*唔肯食野(發現有膿[鈕]之前) (抗生,止痛,維他命,草粉等等)~$5xx
*做手術+藥果d  夾埋 ~$2000
*dr .冇收我錢....
****應該仲有其他,但唔系太記得了,最frim系e 幾次
bonedog 2009-8-5 12:08:24 PM
普樂睇betty, 先前4月個時唔係好肯食草..
睇左七百幾
之後近期睇左一次怕佢有虱就四百幾
SHARON 2009-9-9 01:21:57 PM
SIUMING岩岩前日睇,第一次睇...太驚..唔記得邊個dr.:026:
九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
懷疑腸停...成晚無食無痾....
埋單共930....第一次無預約好似貴多100
加上搭的士來回....200...
唉唉...siuming要乖乖:022:

耶律 2009-12-22 07:22:54 PM
我家布布睇開灣仔獸醫診所....多數都係睇腸胃....今次磨埋牙....連2次日託+留醫共
$ 4000.....:067:
emily_520825 2009-12-30 04:44:50 PM
我明天睇Dr. Tiger佢地之前同我講過診金係$4xx
點解你地$290 既?
TinaTin 2010-1-7 01:30:50 PM
Dr. Gerry.
肚疴…開左益生菌$450
happygirl2009 2010-1-20 07:22:12 PM
琴日森美去左九龍城動物醫院

1)Dr.Yen
Body check, check到咀仔損左同腸胃唔好
草粉$150
益菌x4包$80
橙汁一支$80
fiber一支$180
消毒藥水(洗傷口)$60

診$250+藥物= $800
baby_fire 2010-1-20 08:33:32 PM
1.DR YEN BODY CHECK $250
2.針筒x4 =$80
3.critical care $150
4.ivomec injection $80
5.cream $60
6.Hibiscrub $50
total $670-

快速發帖