無助...

yoruko 發表於 2011-09-10 03:25|只看該作者|倒序瀏覽|打印

我鼠鼠年幾係老左D...

E幾日發現佢甩毛...
我望下佢D皮膚一塊塊GE皮,,連毛都甩..
見到佢又瘦...
連水都唔肯飲..
放佢係我手...一向都好乖ge鼠鼠竟然咬我...一上手就咬..
我都唔知咩....

而家半夜有3點...我訓唔到要出去睇下佢...
水又係無飲過...
我囉d營養糧開水..餵佢先肯飲...
走左出黎一陣..又入返屋爬係到...好似好攰咁...

睇住佢咁我好心痛...
我知佢應該係皮膚出現左問題...
因為我對上的鼠鼠女都係咁而過左身..
而家見到囝囝咁...真係連訓都唔安樂....

又好無助...
J.Milner 2011-9-10 02:16:16 PM 來自手機
有時係要面對接二連三的殘酷事實
我都試過四個月內走左三隻鼠鼠
睇你依家情況 你可以同佢睇獸醫睇下咩事
如果你選擇唔睇 盡可能抽時間陪佢啦 抱佢多啲 比多啲佢鐘意既食物佢食 等佢可以盡量開心 如果你平時已經對佢好 相信你都對佢無愧於心
hamstertroy 2011-9-10 06:30:33 PM

就算去睇醫生有時都會係無奈無助

但叫做盡過力去幫助鼠寶

而唔係唔睇醫生咩事都唔知就下結論等運到
yoruko 2011-9-12 05:24:03 AM
hamstertroy 發表於 2011-9-10 06:30 PM
就算去睇醫生有時都會係無奈無助

但叫做盡過力去幫助鼠寶

你講得岩...

我囡囡病重時..我為佢跑左兩晚..
先睇晚診..第二日抱住佢地成籠去..大圍求個獸醫睇..

最後...囡囡都係好辛苦...咁...第二日離開左...真係...醫生有時無用...
yoruko 2011-9-12 05:25:48 AM
J.Milner 發表於 2011-9-10 02:16 PM
有時係要面對接二連三的殘酷事實
我都試過四個月內走左三隻鼠鼠
睇你依家情況 你可以同佢睇獸醫睇下咩事

係..囝囝同囡囡都係我家人.....最愛佢地..永遠...
J.Milner 2011-9-12 12:23:42 PM 來自手機
相信鼠鼠們最滿足既並唔係物質上既豐富而係主人對佢既愛同心中既地位
係佢地在生同佢地時影多啲相 合照更加好 同佢地玩多啲 即使相聚不能永遠 但回憶係一世不忘 =)
yoruko 2011-9-14 04:32:00 AM
J.Milner 發表於 2011-9-12 12:23 PM
相信鼠鼠們最滿足既並唔係物質上既豐富而係主人對佢既愛同心中既地位
係佢地在生同佢地時影多啲相 合照更加 ...

係呀..由接佢返黎果一日我知道佢地不如狗狗一般長命...
其實都有點悲哀
J.Milner 2011-9-15 08:03:01 PM
yoruko 發表於 2011-9-14 04:32 AM
係呀..由接佢返黎果一日我知道佢地不如狗狗一般長命...
其實都有點悲哀

係...得個2-3年真係好短命, 真係好唔公平
往往同佢地建立深厚感情後已經時日無多
yoruko 2011-9-20 03:28:02 AM
J.Milner 發表於 2011-9-15 08:03 PM
係...得個2-3年真係好短命, 真係好唔公平
往往同佢地建立深厚感情後已經時日無多 ...

連天竺都比佢地長命...唉
J.Milner 2011-9-20 08:56:08 PM
天竺大隻d...長命d既...

快速發帖