如題。今日行晒成條魚街都搵唔到jolly橙色兔籠, 請問各位兔爸兔媽的籠在哪裡買的?
花芝媽 2011-9-18 09:23:42 PM
可能咁岩無貨 ...   兔協好似都有賣??
tungyvonnehk 2011-9-18 09:28:06 PM
兔協都有得賣?? 太好喇!!!
sanny0066 2011-9-19 10:42:46 AM
樓主你一定係淨係行左金魚街樓下既地舖..冇留意金魚街都有D樓上舖係賣兔兔or倉鼠用品..介紹你去一間有jolly籠而價錢又OK既 就係係金魚街寵物便利附近 樓上3樓有間叫龍貓王國定龍貓xx既舖頭 我幾鍾意去呢間買野 因為樓上舖一來冇咁多人...2來唔係大集團 我經過第一次買兔經驗後..好討厭大集團既舖頭 樓上我相信一定有樓主你想要既jolly籠..但就可能要訂 最好就係有現貨可以即刻幫到樓主啦=]但係如果樓主你想買jolly籠..我真係誠意推介你買我而家用緊呢個jolly籠 3樓賣緊$629 十分好用 size又大..最好既就係膠板底 唔會令到兔兔生腳瘡..底盤仲可以拉出來 方便清潔 仲有個好處係有轆..可以將兔兔推出廳再推入房都比較方便..希望樓主你唔好覺得我賣緊廣告..因為我經過第一次在金魚街地舖"寵物便利"買了病兔後..我就好想用自己既經驗幫到其他兔友 我初初係寵物便利 連埋隻病兔買了19xx 包括一個不設實際既M字頭日本牌子籠..用木板底 +上木板同木板之間 距離太窄 兔兔的大便根本唔可以掉落去下面 令到我第一隻兔兔 肚上痴左一粒粒的大便 當時因為係病兔 柯的大便仲係淋身的..所以痴得更實....雖然我知道唔可以將責任推晒俾寵物便利...我承認自己係買兔兔之前冇做好資料搜集..但從今以後我決定做一個好既兔爸爸..同女友一齊照顧好現在2隻可愛既賓尼兔
Wandywan 2011-9-19 01:02:43 PM
樓主你一定係淨係行左金魚街樓下既地舖..冇留意金魚街都有D樓上舖係賣兔兔or倉鼠用品..介紹你去一間有jolly籠而價錢又OK既 就係係金魚街寵物便利附近 樓上3樓有間叫龍貓王國定龍貓xx既舖頭 我幾鍾意去呢間買野 因為樓上舖一來冇咁多人...2來唔係大集團 我經過第一次買兔經驗後..好討厭大集團既舖頭 樓上我相信一定有樓主你想要既jolly籠..但就可能要訂 最好就係有現貨可以即刻幫到樓主啦=]但係如果樓主你想買jolly籠..我真係誠意推介你買我而家用緊呢個jolly籠 3樓賣緊$629 十分好用 size又大..最好既就係膠板底 唔會令到兔兔生腳瘡..底盤仲可以拉出來 方便清潔 仲有個好處係有轆..可以將兔兔推出廳再推入房都比較方便..希望樓主你唔好覺得我賣緊廣告..因為我經過第一次在金魚街地舖"寵物便利"買了病兔後..我就好想用自己既經驗幫到其他兔友 我初初係寵物便利 連埋隻病兔買了19xx 包括一個不設實際既M字頭日本牌子籠..用木板底 +上木板同木板之間 距離太窄 兔兔的大便根本唔可以掉落去下面 令到我第一隻兔兔 肚上痴左一粒粒的大便 當時因為係病兔 柯的大便仲係淋身的..所以痴得更實....雖然我知道唔可以將責任推晒俾寵物便利...我承認自己係買兔兔之前冇做好資料搜集..但從今以後我決定做一個好既兔爸爸..同女友一齊照顧好現在2隻可愛既賓尼兔

我同你有同樣經歷,同樣買咗一個"M"字頭,木板底既籠,好快我換咗一塊膠板.但size唔fit,要搵糧兜同廁所傘住,依家換咗個同樣係"M"字頭籠,呢個同jolly差唔多!都唔錯!
Wandywan 2011-9-19 01:11:11 PM
樓主唔知你買咗未,我比個Website你,呢度有你想要既籠,而且仲可以送貨tim.比金魚街平好多!你又可以有另一選擇,就係選擇我依家新換既籠,"Marukan" S Size $630,唔錯,係日本黎既!

Website : www.StationR.com
呢度有好多野賣,我依家都黎呢度買,比出面平好多!希望幫到你啦!
tungyvonnehk 2011-9-19 02:54:25 PM
sanny0066 發表於 2011-9-19 10:42 AM
樓主你一定係淨係行左金魚街樓下既地舖..冇留意金魚街都有D樓上舖係賣兔兔or倉鼠用品..介紹你去一間有jolly ...

比你估中左... 我真係只係行左樓下地舖ja~~ 等我今日去睇睇先.. 我都好憎果d集團經營既地方, 同你sale sale sale sale, 你話自己睇就黑面, 同去睇新樓盤冇咩分別!!!!
係咪膠底就ok? 因為我見個website都話兔兔生腳瘡, 所以所有有底的我都冇睇又冇考慮過tim~
兔爸加油呀!! 你一定可以同你女朋友好好照顧d兔仔的!!
tungyvonnehk 2011-9-19 02:58:56 PM
Wandywan 發表於 2011-9-19 01:11 PM
樓主唔知你買咗未,我比個Website你,呢度有你想要既籠,而且仲可以送貨tim.比金魚街平好多!你又可以有另一選 ...

多謝你呀!!! lee 個website d野好齊呀!!! 新手想養兔兔既我岩晒喇!!! 你話果個日本籠好靚呀, 你隻兔兔一定住得好舒服!!
sanny0066 2011-9-19 03:23:06 PM
Wandywan 發表於 2011-9-19 01:11 PM
樓主唔知你買咗未,我比個Website你,呢度有你想要既籠,而且仲可以送貨tim.比金魚街平好多!你又可以有另一選 ...

原來你隻咖啡住緊呢個籠呀...都可以抽出來洗..好方便呀=] 我想問佢會唔會跳上去個塊板上面?
Wandywan 2011-9-20 11:14:56 AM
原來你隻咖啡住緊呢個籠呀...都可以抽出來洗..好方便呀=] 我想問佢會唔會跳上去個塊板上面?

我呢款冇塊板,要大嗰個先有板!
Wandywan 2011-9-20 11:17:04 AM
多謝你呀!!! lee 個website d野好齊呀!!! 新手想養兔兔既我岩晒喇!!! 你話果個日本籠好靚呀, 你隻兔兔一定住得好舒服!!

係呀!!
charinemarie 2011-10-6 02:33:52 AM
係金魚街i love rabbit有得賣, 擺係最上個架度

快速發帖