不知為什麼這兩天我其中一隻兔女肛門不停流血!
而且還痾了一舊物體出黎,見圖!!
請問有冇人知道係咩原因!?有d人同我講話可能兔兔小產了T_T
1.jpg 2.jpg
tungyvonnehk 2011-10-7 12:44:23 PM
請問樓主兔兔情況如何?
Wandywan 2011-10-7 05:57:06 PM
睇醫生未?情況點呀?好多兔友都好關心兔兔情況,請樓主盡快回覆!
apple1686bb 2011-10-11 05:06:48 PM
wesky 發表於 2011-9-30 07:15 PM
很可能...
如兔兔不飲不食, 便便變小, 數量減少, 血仲未停, 就儘快去睇醫生... ...

^^幸好,佢只系小產~而家冇事喇~肯食肯玩
apple1686bb 2011-10-11 05:07:35 PM
花芝媽 發表於 2011-9-30 07:17 PM
我諗睇醫生會好d ..     如果真係小產 ...  
因為未知會唔會仲有其他小產物體留左係子宮入面 ..    如果有 ...

而家冇事喇~我有相熟朋友系獸醫,所以已經冇晒事~^^thanks
apple1686bb 2011-10-11 05:08:46 PM
wesky 發表於 2011-9-30 07:50 PM
睇醫生...

^^佢冇事lu~仲不知幾大食= =
apple1686bb 2011-10-11 05:09:19 PM
nan0kay 發表於 2011-9-30 08:30 PM
快D帶佢去睇醫生啦`唔係我驚佢身體會有事~

已經無事喇~^^thx
apple1686bb 2011-10-11 05:09:43 PM
hh0 發表於 2011-9-30 09:12 PM
小產都有可能, 你唔係話男女分開籠養咩, 點解1隻生完5隻B 咁快又出事

系呀~佢系之前俾隻仔un過架><不過好在依家冇事喇~
apple1686bb 2011-10-11 05:11:37 PM
kkklon 發表於 2011-10-1 02:54 AM
兔兔好可憐呀~樓主你話兔兔不停流血!!!!!!你都唔同兔兔睇醫生?????快d同佢睇醫生啦!!如果我有咁樣情況,一早 ...

其實我明白睇獸醫系好~但系香港既獸醫好多人都話唔識醫兔~~我之前帶過隻龜去睇都睇死過~
同埋我有朋友系獸醫^^佢都醫好過兔仔,所以我都有問佢,而家冇事lu~
apple1686bb 2011-10-11 05:12:12 PM
靜妍媽 發表於 2011-10-1 12:34 AM
可能係子宮有事都未定..
快d睇e生喇~~~

佢依家冇事喇~~thx
hh0 2011-10-11 05:12:26 PM
你個獸醫朋友有無叫你同d兔兔做絕育
apple1686bb 2011-10-11 05:13:24 PM
kkklon 發表於 2011-10-1 02:54 AM
兔兔好可憐呀~樓主你話兔兔不停流血!!!!!!你都唔同兔兔睇醫生?????快d同佢睇醫生啦!!如果我有咁樣情況,一早 ...

佢而家冇事喇~我系想帶佢睇獸醫,但之前有幾次動物都因為系唔同獸醫睇過,都系死左~
香港既獸醫好多人都話唔識醫兔兔,所以我唔敢亂博~~一陣愈醫愈衰~~好在搵得返之前個fd~
佢系做獸醫~依家佢唔單至冇事,仲食好多野添~^^
apple1686bb 2011-10-11 05:14:17 PM
ping.tat 發表於 2011-10-3 07:32 PM
兔兔而家點,.你有冇帶佢去睇醫生

兔兔冇事喇~多謝你地關心丫~^^
apple1686bb 2011-10-11 05:15:59 PM
ching` 發表於 2011-10-3 07:45 PM
其實我明你之前講話 唔想兔兔做絕育ge原因.唔明佢好地地做咩要佢開刀
但其實如果佢地唔絕育係好容易有canse ...

之前我問過兔協,佢話絕育要成一歲先系最好~我果幾隻都系得果半歲大多d~
同埋佢亦都有講過其實幫兔仔打麻醉針系有好大既風險...
萬一多左少少都會令兔兔冇命~~我心痛架><"但好在依家都好番晒冇事~
apple1686bb 2011-10-11 05:16:24 PM
花芝媽 發表於 2011-10-5 10:32 AM
E加兔兔點呀O.O

兔兔已經冇晒事喇~好多謝你地既關心呀^^
apple1686bb 2011-10-11 05:17:09 PM
syt174698 發表於 2011-10-5 11:21 AM
樓主,兔兔依家點樣,有無帶佢睇醫生呀??大家都好想知道兔兔情況

兔兔好多謝各位姐姐哥哥們既關心~~佢已經好番晒喇~^^

快速發帖