我的寶貝:何Hill

如果大家是愛兔之人應該和我很相似

1。回家後第一件事就是跟兔兔說「我番黎啦」

2。鞋未脫已經走到兔籠前面

3。會不自覺 不停地和兔兔說話

4。視線總離不開兔兔

5。會趴在地上看兔兔

6。看到兔兔中槍 洗面會自然笑

7。自己病在家找藥吃便可以

兔兔有小古怪已經立刻去見獸醫

8。每天不願上班 永遠拖到最後一刻才出門 是因為不捨得與兔兔分開

9。放工後一支箭回家 因為太想念兔兔

10。少了與朋友聚會 因為想多見多陪我的心肝

11。金錢要用兔兔的東西來具體化 如$300 我俾多$98 我就可以買四包momi , 夠兔兔吃四個月

12。對所有有兔的東西超級留意

13。家的大部份都為兔兔而設

14。天氣熱 把家中唯一的風扇給兔兔 !自己就吹自然風

15。天氣冷會把暖風機讓給兔兔!

16。電話內的相片 兔兔的超過半數

17。不定時想怎樣才能把最好的給兔兔

18。兔兔病 不惜花上四位甚或更多的金錢!為了照顧兔兔每一小時起身更甚不睡來觀察兔兔!

19。為了兔兔冒著被炒的危機而即日請假

20。會試吃兔兔的零食

21。為了兔兔每天不能離家太久

22。家中充斥很多兔兔的東西

23。睡上會跟兔兔說晚安

24。會徙手執兔兔的便便...看到夠大夠金會笑出來.......

25。電腦/手提的wallpaper 都是自己的兔兔

以上的 兔媽兔爸你們又中了多少?

希望大家可以為兔兔做到更多

盡力把自己能力以內做到的給兔兔

只要帶了兔兔回家 兔兔就是你的家人 不是寵物 更不是玩具

我們是兔兔的唯一

兔兔又是否你的唯一?

Y_YMIKI 2011-10-19 01:05:17 AM
啡色既一點點 係糧黎?
sanny0066 2011-10-19 01:06:42 AM
Y_YMIKI 發表於 2011-10-19 01:05 AM
啡色既一點點 係糧黎?

啡色一點點糧唔係一粒粒既咩
Y_YMIKI 2011-10-19 01:09:15 AM
都一樣咁解姐
Sawb226 2011-10-19 09:46:16 AM
講得好好, 我都係咁!! 去街時都掛住返屋企....我睇drama, 唔太好睇時, 以前我會9死頂, 而家我即刻離座趕返屋企!!!
千千 2011-10-19 10:07:22 AM
hill 媽 你打 果d 都中晒
今日又為左 摸多陣trubi 個頭 要 迫地鐵~"
平時可以 搭巴士個陣訓下

見佢一個人留係 屋企 留係個籠 等我同屋企人放工先出黎玩 好心痛
雖然 都係 4 個鐘  但trubi 一見 我地要 出門口 就好唔開心
hh0 2011-10-19 10:46:24 AM
無一半中既話真係唔岩養兔兔
肥墨魚 2011-10-19 11:48:28 AM
霸王栗 2011-10-19 08:05:58 PM
中!!
霸王栗 2011-10-19 08:08:59 PM
因為實在太愛佢!!!!!!!!!!!!!!!!
bflat 2012-10-12 02:07:18 AM 來自手機
好厲害,中呀!
除咗我入屋會除鞋先,因為家中八成面積都舖咗防滑墊。
同埋好少扒係度睇佢,佢好大隻,坐係度就睇哂!
未試過請假,因為佢地未病過。。。touch wood!試過早退,為咗趕住買嘢比佢地。
試過食佢地啲零食,第一次買時,唔放心,咪試吓,寵物店話啲水果乾人都食得,只係冇加糖同埋防腐劑。真係同我食啲蘋果乾,菠蘿乾一樣。
佢第一日嚟時,真係自己病食咗藥好眼瞓,都要死掙大對眼,瞓吓醒吓,望吓佢。
WingBe 2012-10-13 03:21:26 AM
肥墨魚 發表於 2011-10-19 11:48 AM
所有零食係勁甜  青森蘋果除外
草係唔開嘅 無味
糧少咸少甜少蒜味 好淡

5好2c....
你真係食左d屎....?

快速發帖