應該要轉返2ND momi嗎?

sanny0066 發表於 2011-10-18 22:38|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
最近為左轉草問題好頭痛....為左2隻囡囡健康 1星期前由2nd momi 轉左 1st momi
但係Be揀草問題好嚴重...而Yond更加因為D枝 1st 比2nd粗....好難扯出個草球
所以2個食T草既量都減少左
究竟轉唔轉返2ND好...定再睇定D...睇耐D先決定
syt174698 2011-10-18 11:15:34 PM
試下唔用草球,就咁放D草係度,佢地就會食,忍心D唔好理佢哋,肚餓就會食ga la
肥墨魚 2011-10-18 11:22:33 PM
sanny0066 2011-10-18 11:29:39 PM
syt174698 發表於 2011-10-18 11:15 PM
試下唔用草球,就咁放D草係度,佢地就會食,忍心D唔好理佢哋,肚餓就會食ga la

如果真係仙女散草..因為我用緊呢籠係有豬仔底...D草就會掉晒落底盤同埋2隻野都未識去廁所..我怕D草整濕晒更加唔食...效果更差
syt174698 2011-10-18 11:57:47 PM
試下用膠兜載著D草,睇下情況會唔會好D
sanny0066 2011-10-18 11:59:00 PM
syt174698 發表於 2011-10-18 11:57 PM
試下用膠兜載著D草,睇下情況會唔會好D

我現在就係用緊綠色糧兜去載住D草..但糧兜位置有限...YOND好快食完就去草球扯草..但扯極D草都唔Q出黎所以我想轉用草架搏一搏
花芝媽 2011-10-19 12:15:06 AM
我都係用1cut 入草球 ..(我睇心情.. 有時懶會仙女散草) 係草球佢2個都識食.. 但唔可以入太實 ...
我入完都會用手 輕輕力扯  睇下會唔會好難出
sanny0066 2011-10-19 12:17:53 AM
花芝媽 發表於 2011-10-19 12:15 AM
我都係用1cut 入草球 ..(我睇心情.. 有時懶會仙女散草) 係草球佢2個都識食.. 但唔可以入太實 ...
我入完都 ...

我壓到勁實...因為我之前2CUT壓唔得實...入完草唔洗3個字..Be已經扯到成個豬仔底都係草...所以我壓到實一實唔想再俾Be扯到成個籠都係草
smallsuishan 2011-10-19 09:36:27 AM
1st 纖維多.. 對兔兔健康好~~
我Hill仔都揀草揀得好利害...不過食左1st cut便便好靚

如果係買多包2nd cut溝黎吃..
唔好轉晒2nd cut
sanny0066 2011-10-19 09:57:45 AM
其實我隻Be食2nd時...便便都好大粒..但黑黑地..轉左1st之後...變左金黃色
我今個禮拜去買1包2nd先
FAFA17 2011-10-19 10:29:41 AM
你要忍手少少等佢食到D 枝7788先加
等佢餓餓地多數會死死地地食~
(不過要少心D 佢真係絕食﹣ ﹣)
花芝媽 2011-10-19 11:05:44 AM
食得多枝會黃金色   食葉多會黑蚊蚊 ..    都可以睇得出佢簡咩草食..
有時momi 多葉d 佢d屎屎都黑d
之前無聊拎左包2cut比佢地試 食左幾次 d 屎屎全部黑色 =    = ''''

跟住食返1cut
sanny0066 2011-10-19 11:47:39 AM 來自手機
FAFA17 發表於 2011-10-19 10:29 AM
你要忍手少少等佢食到D 枝7788先加
等佢餓餓地多數會死死地地食~
(不過要少心D 佢真係絕食﹣ ﹣){:3_134 ...

我每日加2次草@@次數太密嗎
sanny0066 2011-10-19 11:50:07 AM 來自手機
花芝媽 發表於 2011-10-19 11:05 AM
食得多枝會黃金色   食葉多會黑蚊蚊 ..    都可以睇得出佢簡咩草食..
有時momi 多葉d 佢d屎屎都黑d
之前無 ...

即係話隻兔兔便便金黃色就係代表食枝多?其實我好怕2個大小姐揀哂啲花食><

快速發帖