其實兔仔洗唔洗做少少管教?定係由得佢~?我隻兔兔明明會去VV~但好多次都有意周圍去VV..
我圍半個廳比佢玩~佢都唔中意~一直發皮氣,好想去廳另一邊玩(其實係要上梳發)又要上床~係未有少少霸地盤~?
如果唔比會發皮氣.....
到底係由得佢..定係教好佢,比佢知道床唔可以上呢...?
有時唔比,見佢發皮氣~又有D心軟...但佢想要咩~只要一發皮氣就得到~又怕會縱壞佢~
靜妍媽 2011-11-3 10:26:24 PM
unmildefleurs 發表於 2011-11-3 07:07 PM
靜妍好叻呀!! 你教左佢幾耐到佢先開始聽話?
我隻兔女布冧 做的百厭野同靜妍一樣
又係亂跑一通  跳入垃圾 ...

開頭我就捉住佢同佢好聲好氣講ge~
點知佢唔聽我講,我就開始講no!指住佢黎鬧,同打pat pat~
之後佢都唔聽,我就鎖佢入籠,唔放佢出黎玩~
點知佢都重好固執~我就拎走哂d草,唔比水佢一個中,餓佢!!!
後來佢明白到做呢d野會比人鬧,打,坐監同冇野食,佢就慢慢改左喇~
持續左一至兩個月到啦~~
sanny0066 2011-11-3 10:31:03 PM
靜妍媽 發表於 2011-11-3 10:26 PM
開頭我就捉住佢同佢好聲好氣講ge~
點知佢唔聽我講,我就開始講no!指住佢黎鬧,同打pat pat~
之後佢都唔聽, ...

咁狠心如果我拎走佢地2隻野D水同草...佢地一定用超可憐既眼光望住我同女友------->
我地是但一個一定心軟
靜妍媽 2011-11-3 11:18:16 PM
心軟就教唔聽架喇~~~
sanny0066 2011-11-3 11:22:56 PM
冇辦法啦..我真係有試過罰佢入籠.之後草球同水樽都拎走埋...但係唔夠2個鐘已經心軟啦
freeze1357 2011-11-3 11:43:25 PM
我都唔知點教毛毛好....

佢一放出黎就要我同佢玩...
玩完一輪,,我坐低一陣佢就走去一個area到vv
( 因為次次佢係果到 vv 我都會行過去鬧佢)
我一行到過去...佢就飛奔...引我去捉佢...
佢當我同佢玩緊囉....
我鬧佢唔聽....打佢同坐監都冇用

我仲可以點做???
sanny0066 2011-11-3 11:55:25 PM
freeze1357 發表於 2011-11-3 11:43 PM
我都唔知點教毛毛好....

佢一放出黎就要我同佢玩...

haha情況好鬼似我隻BeBe...你隻毛毛絕左育未
freeze1357 2011-11-3 11:58:17 PM
未呀....我都睇緊幾時得閒又準備好就會同佢去
sanny0066 2011-11-4 12:00:56 AM
絕左育脾氣會變好..我相信
肥墨魚 2011-11-4 12:14:35 AM 來自手機
sanny0066 2011-11-4 12:16:31 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-4 12:14 AM
當佢一v v 完,拍佢踎緊果度地下
用你同兔兔嘅語言示意:小兔你將會死得好難睇!!
同時抱起(注意)兜住pat嘅 ...

新招wo...我聽晚搶先同BeBe試一試先
肥墨魚 2011-11-4 12:22:40 AM 來自手機
明日媽 2011-11-4 12:24:55 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-4 12:14 AM
當佢一v v 完,拍佢踎緊果度地下
用你同兔兔嘅語言示意:小兔你將會死得好難睇!!
同時抱起(注意)兜住pat嘅 ...

墨魚爸,你啲方法真係特別囉
肥墨魚 2011-11-4 12:31:21 AM
明日媽 2011-11-4 12:35:16 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-4 12:31 AM
我都係為左我個枕頭著想
以前麥皮v係我枕頭,每日都會
宜家無限自由行~yeah ...

咁都得?
咁睇黎我兩個寶貝真係好叻同乖乖喎
肥墨魚 2011-11-4 12:40:34 AM

快速發帖