前幾日(星期四)係兔兔o黎左我屋企夠一星期o既大日子...
我地終於捉到佢影左...幾張相....

佢好中意叉大對手坐o係到...

bf話佢好似影緊學生相

佢d腳枕同腳瘡+佢pat pat灼傷部分...佢右腳(上)其實已經變變地形,醫生話因為佢隻腳好大可能已經有膿入左骨引致發炎..
但係d菌對大部分抗生素有抗藥性..所以未有一個有效o既治療方法...外表睇唔出佢隻腳其實好痛..
所以大家養寵物前真係要停一停,諗一諗先....

sanny0066 2011-11-7 10:22:45 AM
睇唔到相呀
lok518 2011-11-7 10:38:13 AM
係狗籠o黎架!!我好耐之前養左隻狗,不過而家老死左...執左兔兔返o黎就用返e個籠..唔洗買過個
千千 2011-11-7 10:42:13 AM
樓主要 俾d 心機 幫兔兔  la"
腳仔痛真係好慘
sanny0066 2011-11-7 10:45:17 AM
樓主兔兔用緊個張係咪VETBED
lok518 2011-11-7 10:48:14 AM
我已經決定要同兔兔一齊戰鬥架啦!!!
可幸係佢食藥幾唔願食都唔太掙扎(佢可能知道逃唔出我魔掌)
係vet bed呀!!佢o既至愛
靜妍媽 2011-11-7 10:50:01 AM
睇到相喇~~~
佢遇到你呢個好主人,應該會忘記之前果個衰衰主人架喇~~
果張係vetbed呀~~好在你家兔兔識去廁所vv咋~唔係你張vetbed就...
lok518 2011-11-7 10:58:14 AM
佢有時都係o係vetbed上vv,有時o係廁所..所以唔係好知佢係唔係識去廁所lor.....
可能廁所個網底令到佢唔舒服,但係醫生叫我唔好攞走個網,怕佢會踩到d vv令傷口惡化...
所以我o係vetbed下面都鋪左尿片同日日換vetbed
sanny0066 2011-11-7 10:58:37 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-7 10:56 AM
樓主同兔兔都要加油!!!!!!!

我覺得.. 個狗籠好似好大.. 又係平底... ...... 唔通,,, 下一個籠應該轉買狗籠 ...

錯啦..你下一個籠應該照買返兔籠..但你買隻腳放黎放係入面養...睇下work唔work
lok518 2011-11-7 11:02:34 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-7 10:56 AM
樓主同兔兔都要加油!!!!!!!

我覺得.. 個狗籠好似好大.. 又係平底... ...... 唔通,,, 下一個籠應該轉買狗籠 ...

我問過醫生o架啦,佢話只要你鋪左毛巾/vetbed/軟墊等等o係個底,乜籠都無問題..
我開頭都想買過個兔籠比佢,不過d兔籠太細啦...所以放棄兔籠..不過要因應返你隻兔兔會唔會好似我e隻咁大隻...
佢攤長左都有半個籠咁長,所以我覺得普通兔籠係唔夠佢用。
因為狗籠係幾貴下架....
lok518 2011-11-7 11:17:33 AM
我個狗籠係o係ApE訂架,我記得要5百幾蚊..
不過個籠麻麻地,屋頂鎖左等於無鎖咁...
jinjin 2011-11-7 11:18:36 AM
真係陰公豬,醃到個patpat同腳仔咁樣,一定好痛,佢遇到你一個咁好既主人係佢既福氣。

個廁所可否加塊軟墊俾佢,剪返一個洞俾佢vv同屎屎就得,我見有兔友係咁做,我就跟佢做,用左軟墊兔兔好似坐得好舒服咁,我覺得好好用。
lok518 2011-11-7 11:23:42 AM
jinjin 發表於 2011-11-7 11:18 AM
真係陰公豬,醃到個patpat同腳仔咁樣,一定好痛,佢遇到你一個咁好既主人係佢既福氣。

個廁所可否加塊軟墊 ...

你可唔可以影張相俾我睇下點整呀?
我上網都有睇過有人咁做,但係我試過加毛巾上去,好似唔係好work...
肥墨魚 2011-11-7 12:06:21 PM 來自手機
lok518 2011-11-7 12:17:47 PM
咁我今日去買o黎試下先!!!thanks!!!

快速發帖