我想問,

養2隻兔仔 你地系咪會分開籠養?

定養埋同一個籠架??

佢地2隻BB暫時住同一個籠,,

但好難教去廁所! 佢地4圍ALL  > <

KathyChan 2011-11-9 11:42:43 PM
早幾日已經打去BOOK ,只BOOK 到5點9
原本想睇BETTY...但原來佢冇做
sanny0066 2011-11-9 11:46:27 PM
KathyChan 發表於 2011-11-9 11:41 PM
我係I LOVE RAXXXX 買架~_~....
佢話2個幾月但我覺得冇=_=

你唔會係旺角金魚街個間買下話..個間D職員個個D養兔知識都唔知係邊道學返黎...成日同D養兔新手亂吹..吹到天花龍鳳
sanny0066 2011-11-9 11:48:27 PM
KathyChan 發表於 2011-11-9 11:42 PM
早幾日已經打去BOOK ,只BOOK 到5點9
原本想睇BETTY...但原來佢冇做

星期日BOOK到已經算好好..因為九記同女友住既地方都算近.同埋我返工既地方係紅磡..所以我成日星期1-5 蛇出去同兔兔去睇九記..請假都慳返
花芝媽 2011-11-9 11:55:17 PM
KathyChan 發表於 2011-11-9 11:24 PM
我隻芝麻.......有另一個問題>

我對女都係無食過A草.. 由細到大都係T草同T糧....     佢地細細個我仲會比多少少糧佢地 -.-..  係比一匙既多...
幸好佢地E加都係肥肥白白同正常既小朋友一樣...
問過醫生甘佢地點算.....  醫生話佢地腸胃OK  體重都OK..   
姐係佢地細細個已經好食得XD

但你個隻點解糧都唔食..  咁樣少左營養嫁WO
sanny0066 2011-11-10 12:00:33 AM
其實係咪因為芝麻仲細..未戒奶...所以仲未肯食A草住
KathyChan 2011-11-10 12:06:23 AM
花芝媽 發表於 2011-11-9 11:55 PM
我對女都係無食過A草.. 由細到大都係T草同T糧....     佢地細細個我仲會比多少少糧佢地 -.-..  係比一匙 ...

係丫我刀知>< 佢係逐粒餵刀唔食...... 所以刀要等星期日睇下DR.MA 點講~~ T^T
KathyChan 2011-11-10 12:07:46 AM
sanny0066 發表於 2011-11-10 12:00 AM
其實係咪因為芝麻仲細..未戒奶...所以仲未肯食A草住

....但佢狂食T 草WO ....同埋A草比T草香同軟身...所以我唔知佢做咩事LOR~~~
KathyChan 2011-11-10 12:08:52 AM
sanny0066 發表於 2011-11-9 11:48 PM
星期日BOOK到已經算好好..因為九記同女友住既地方都算近.同埋我返工既地方係紅磡..所以我成日星期1-5 蛇 ...

咁好..我住青衣的,,,,, 好遠牙T^T!!!!!!!!!
sanny0066 2011-11-10 12:14:06 AM
KathyChan 發表於 2011-11-10 12:08 AM
咁好..我住青衣的,,,,, 好遠牙T^T!!!!!!!!!

其實我本身住奧運...但兔兔跟女友住土瓜灣囉
sanny0066 2011-11-10 12:14:45 AM
KathyChan 發表於 2011-11-10 12:07 AM
....但佢狂食T 草WO ....同埋A草比T草香同軟身...所以我唔知佢做咩事LOR~~~

你係i love xxxxxx買兔兔時..有冇開清楚兔兔本身食緊咩T草.咩A草.咩糧
kkklon 2011-11-10 09:02:21 AM
syt174698 發表於 2011-11-9 12:56 PM
兜兜幾大呀??有D兔兔未必肯用厠所呀,我兩個仔都依家都唔係成日自動自覺去厠所,有時一早檢查,佢哋可能食緊 ...

兜兜1歲啦~^3^~我唔會強逼佢一定要去廁所,,佢去哥2個角我會鋪D布,,要慢慢黎先得~
我都係收養左2個月~兜兜都要時間去習慣,,
kkklon 2011-11-10 09:06:44 AM
KathyChan 發表於 2011-11-9 01:03 PM
我想問佢地係 一仔一女~幾大要分開養?

我2隻都係女仔,,一返黎都係分開,,因為有返咁大都會打架,,如果好細個就一齊住會相處得好D''
KathyChan 2011-11-10 01:34:54 PM
@@~~~  我會分開佢地架啦~~
我怕芝麻D野食比雲尼拿食晒AR....

SANNY : 佢地食JOLLY 糧.....
A 草我諗PET SHOP 冇比LA...  

但芝麻B係PET SHOP 第1日已經比我買走了~
.......雖然我刀有買JOLLY 媾APD 糧比佢地~
芝麻2種刀唔食...雲尼拿就已經接受左APD..唔使食JOLLY 了~~

另外 ,佢地好中2 抓晒D草落地之後唔食.....有咩方法可以冇咁晒草呢....?
Pancake323 2011-11-10 01:42:46 PM
我個兩隻兔兔係一仔一女嚟的, 本來都係分籠養, 因為嗰時兔女絶左育, 兔仔未絶育, 當第一次俾佢哋一齊玩時, 兔仔成日走去un兔女, 跟住我就好快咁帶埋兔仔去絶埋育, 然後再俾佢哋試下一齊玩, 點知佢哋一拍即合, 隨即墮入愛河, 那些年-兔兔們都戀愛了, 哈哈~!!
KathyChan 2011-11-10 02:10:27 PM
Pancake323 發表於 2011-11-10 01:42 PM
我個兩隻兔兔係一仔一女嚟的, 本來都係分籠養, 因為嗰時兔女絶左育, 兔仔未絶育, 當第一次俾佢哋一齊玩時,  ...

好SWEET 牙!!HAHA!!

快速發帖