6  / 11  帶兔女去絕育
簽同意書時,好想反口!
出到門口我都忍唔住喊!

終於個幾鐘後,接得走啦!

返到屋企,睇住他Wing Wing 地!
個身搖黎搖去
後腳無力,行路時拖住後腳行,好辛苦
仲要係咁的情況下,
佢仲拖住個身爬去廁所 v v
好心痛呀!!
好彩叫左醫生開止痛藥!

但…他唔肯食草、糧,

他只肯食草粉,
所以我唯有用草葉點草粉俾他食!

好彩他肯食少少!
得閒就餵他食,
就算每次餵成個鐘
但食成日都只係平日食糧的  1 / 20  都無!

好心痛!
好彩四日後,情況好轉!
依家無事啦!
本來已經瘦!依家仲瘦!
sanny0066 2011-11-15 09:02:51 AM
kwan104kwan 發表於 2011-11-14 08:33 PM
我摸他時,全身只有毛同骨!
我那隻係貓貓兔,歲半,只有1.5磅!

1.5磅真係輕得驚人啦我隻BeBe bunny兔 4個月 都有1KG了
sanny0066 2011-11-15 09:03:21 AM
buttercup 發表於 2011-11-15 08:50 AM
我下個星期六都會帶兔兔去做絶育手術, 希望佢可以好快康復呀.

兔兔會健健康康陪我地過2012年
kwan104kwan 2011-11-15 07:47:52 PM
sanny0066 發表於 2011-11-15 09:02 AM
1.5磅真係輕得驚人啦我隻BeBe bunny兔 4個月 都有1KG了

獸醫個D 係磅定KG?
kwan104kwan 2011-11-15 07:48:58 PM
buttercup 發表於 2011-11-15 08:48 AM
只有1.5磅?  我唸應該係 1.5KG 呀嘛...  我家小兔, 8個月都 0.9 KG, 即差唔多 2 磅. ...

磅 定 KG?  可能我搞錯!
靜妍媽 2011-11-15 08:28:11 PM
你細個冇比a草佢?有冇一日一餐菜菜呀?可以將2nd cut 同1st cut溝埋比佢食黎增磅
kwan104kwan 2011-11-15 08:43:57 PM
其實我係兔兔的第三個主人(亦係最後個位!
剛養左三個月!
問返上手個主人,
估他應該歲半!
而我…只有食外賣的習慣!
所以他只可以一個月食到六七次菜咋!
kwan104kwan 2011-11-15 08:45:55 PM
靜妍媽 發表於 2011-11-15 08:28 PM
你細個冇比a草佢?有冇一日一餐菜菜呀?可以將2nd cut 同1st cut溝埋比佢食黎增磅 ...

我依家兩溝俾他食!
但他揀草食!
花芝媽 2011-11-15 09:03:17 PM
細個唔食A草..  大個都可以肥肥白白嫁 ...    我2個女都無食過A草  
我都係好少比菜菜佢地食....   希望遲D可以比多D ...  

佢地7月個陣有1.3X KG ..       我諗E加有1.4X= =+
sanny0066 2011-11-15 11:08:17 PM
7個月就1.3kg咁勁勁..我隻BeBe4個月都係1kg炸Yond3個月仲衰..得0.55kg

花芝媽  花生1.33 芝麻1.32 .. DR.MA到塝 HAHA  2011-11-16 06:52:04 PM
nixie 2011-11-16 06:46:19 PM
我隻蛋糕10月大得1.幾kg    但另1隻暴龍仔都係10個月有2~3kg   巨兔   拍得住明明
花芝媽 2011-11-16 06:51:22 PM
兔仔重得好快..  我係佢地5個月開始..    同兔婆都覺得.    哇  E加睇落去做咩大隻左甘多..
琴日又講...  E加又大隻左....   問我仲有冇得大= =
kwan104kwan 2011-11-16 08:58:03 PM
咁依家食返A草會否有幫助?
kwan104kwan 2011-11-16 08:59:36 PM
nixie 發表於 2011-11-16 06:46 PM
我隻蛋糕10月大得1.幾kg    但另1隻暴龍仔都係10個月有2~3kg   巨兔   拍得住明明 ...

抱佢地都要練下手力先
kwan104kwan 2011-11-16 09:01:03 PM
花芝媽 發表於 2011-11-16 06:51 PM
兔仔重得好快..  我係佢地5個月開始..    同兔婆都覺得.    哇  E加睇落去做咩大隻左甘多..
琴日又講...  E ...

真係「快高長大」!
係毛長左,定真係重左先!?
花芝媽 2011-11-16 09:47:57 PM
kwan104kwan 發表於 2011-11-16 09:01 PM
真係「快高長大」!
係毛長左,定真係重左先!?

好明顯個碼都大左..   剪完毛睇得出BIG左好多HAHA  個屁股都好肉左

快速發帖